Uusi laajat manuaalisäädöt tarjoava kamerasovellus julkaistu sekä Androidille että iPhonelle

Puhelimille lisävarusteita kuvaamista varten valmistava Moment on julkaissut uuden kamerasovelluksen iOS:lla ja Androidilla. Moment Pro Camera tarjoaa muun muassa laajat manuaalisäädöt ja vie kuvauksen hieman ammattimaisempaan suuntaan.

Sekä Androidilla että iOS:lla Moment Pro Camera tarjoaa laajat manuaalisäädöt ja käyttäjä voi vaikuttaa kuvan kirkkauteen, ISO-arvoon, valkotasapainoon, suljinaikaan ja tarkennukseen. Sovelluksessa on reaaliaikainen histogrammi, joten valaistusta voi säätää myös sen perusteella. Tarkennuksen puhelin voi hoitaa automaattisesti tai sen voi hoitaa halutessaan itse. Moment Pro Cameralla voi ottaa RAW-kuvia, mikäli puhelin sellaisia tukee.

iOS-laitteilla uutuussovellus on hieman monipuolisempi. iOS-sovelluksella voi tallentaa myös videoita ja käyttäjä voi laajojen manuaalisäätöjen lisäksi vaikuttaa videon tarkkuuteen ja kuvataajuuteen. Moment Pro Camerassa on myös elektroninen kuvanvakautus. Androidille videokuvausominaisuudet tulevat lähitulevaisuudessa.

Moment Pro Cameran iOS-versiolla voi kuvia tallentaa pakattuihin HEIF- ja JPEG-muotoihin, pakkaatamattomia kuvia TIFF- ja RAW-muotoihin ja videoita HEVC- tai H.264-muotoon. Mikäli iPhonessa on kaksoistakakamera, voi niiden välillä vaihdella manuaalisesti.

Monissa Android-puhelimissa on jo valmiiksi valmistajan tarjoaman Pro-kameratila, joka vastaa pitkälti Moment Pro Cameran tämänhetkisiä ominaisuuksia. iOS-laitteilla tilanne on kuitenkin toinen, sillä iPhonen ja iPadin oletuskamerasovellus on hyvin yksinkertainen eikä laajoja manuaalisäätöjä ole tarjolla.

Moment Pro Camera maksaa Androidilla 2,09 euroa. Googlen Play-kaupasta ladattava sovellus vaatii toimiakseen Android 7.0:n tai sitä uudemman käyttöjärjestelmäversion. iOS-laitteille sovellus on ilmainen, mutta se tarjoaa vain mahdollisuuden ottaa kuvia ja videoita automaattiasetuksilla. Kaikkiin säätöihin pääsee käsiksi 3,49 euron maksulla. Sovelluksen voi ladata Applen App Storesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja