Uusi korona-ajan "superkättely" vai hikisten käsien pyyhintää? MTV Uutiset kysyi, oliko presidentti Niinistön ja Ranskan Macronin kohahduttanut tervehdys suunniteltu

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö teki työvierailun Ranskaan ja tapasi Ranskan presidentti Emmanuel Macronin eilen Pariisissa.

Presidenttien tervehdys korona-aikaan on herättänyt huomiota sosiaalisessa mediassa. Miehet eivät kätelleet perinteisesti keskenään, vaan he puristivat toistensa kyynärvarsia.

Monet ovat noteeranneet presidenttien uudenlaisen kättelytyylin sosiaalisessa mediassa. Kanslian entinen viestintäpäällikkö Katri Makkonen esimerkiksi pohti Twitterissä, onko presidenttien tervehdys uusi tyyli perinteisen kättelyn sijaan.

Jos tviitti ei näy yllä, voit katsoa sen tästä linkistä.

Toisaalta somessa on myös kommentoitu, että tämänkaltaisessa kättelyssä voi samalla kuivata hikisiä käsiä takin hihaan. Myös huolta bakteerien leviämisestä esitettiin, kuten eräs kommentoija muotoilee:

– Eikös tässä ole opetettu yskimään ja aivastelemaan tuohon samaiseen hihaan koko pandemian ajan, Twitterissä kirjoitetaan.

Näin kanslia vastasi

Presidenttien kättely sai myös uudenlaisen nimityksen. Eräs somettaja sanoo, että eilinen kättely näyttää siltä kuin tavallinen kättely olisi vaihdettu superkättelyksi.

MTV Uutiset kysyi, oliko kättely suunniteltu vai spontaani. Lisäksi tiedustelimme, oliko ajateltu, että kättelytyylistä voi tulla yksi vaihtoehto kyynärpäätervehdyksen tilalle?

Tasavallan presidentin kansliasta vastattiin, ettei kättelystä oltu sovittu etukäteen, eikä siitä voi vetää sen enempiä johtopäätöksiä.

Niinistö vierailulla Pariisissa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö teki eilen työvierailun Ranskaan.

Presidentit keskustelivat Élysée-palatsissa järjestetyssä tapaamisessa kahden kesken yli tunnin muun muassa Euroopan geopoliittisesta asemasta ja ”strategisesta kompassista”.

Lisäksi esillä olivat maiden kahdenväliset suhteet ja ilmastonmuutos.

Lue myös:

    Uusimmat