Presidentinkanslialta kuitti ihmettelyille, miksei Marin ollut mukana Zelenskyi-kokouksessa – "Kun on kyselty"

Näin suomalaiset reagoivat Zelenskyin vierailuun 3:10
Katso myös: Näin suomalaiset reagoivat Zelenskyin vierailuun.

Presidentin kanslia kertoo tviitissään, miksei toimitusministeristön pääministeri Sanna Marin ollut mukana pohjoismaisten pääministereiden kanssa Zelenskyi-tapaamisessa.

Tviitti on saatteen perusteella selvä vastaus julkisuudessa esitettyihin arveluihinSauli Niinistön oletetusta näpäytyksestä Marinille. Tviitissä, joka on julkaistu saatesanoilla "Kun on kyselty", kerrotaan, että vierailu oli virallinen valtionpäämiehen vierailu, jossa tavan mukaan oli kahdenvälinen tapaaminen ja delegaatiokeskustelu. Nyt presidentti Niinistön kutsusta myös pääministeri Marin oli ulkoministerin mukana lounaan yhteydessä käydyssä delegaatiokeskustelussa. 

Muuten Marin ei ollut osa kokouksen virallista ohjelmaa.

Muut pohjoismaista ulkopolitiikkaa johtavat pääministerit kutsuttiin Zelenskyin pyynnöstä yhteiseen keskusteluun Helsinkiin. Siinä syntyneet tahdonilmaisut ilmenevät julkilausumasta, joka oli valmisteltu presidentin kansliassa etukäteen. Sitä käsiteltiin yhdessä valtioneuvoston kanslian, ulkoministeriön sekä muiden pohjoismaiden ministeriöiden kanssa. 

Presidentin kansila toteaa lopuksi, että kuuden päämiehen tapaamisessa ei voida noudattaa "kahden lautasen" politiikkaa. 

Lue myös:

    Uusimmat