Uusi kansanedustaja vei eduskuntaan myös vauvansa – pikku-Mäkynen kuunteli tarkkaavaisena "keltanokkaisän" keskustelua Vanhasen kanssa

SDP sai kaiken myllerryksen keskellä uuden kansanedustajan – tällaisissa tunnelmissa 29-vuotias Matias Mäkynen vietti ensimmäistä päivää eduskunnassa 5:16
Mäkynen marssi tänään eduskuntaan vaimonsa ja vauvansa saattelemana – MTV Uutiset Live oli mukana

SDP:n eduskuntaryhmä sai tänään uuden kansanedustajan, kun vaasalainen Matias Mäkynen nousi varasijalta eduskuntaan Jutta Urpilaisen tilalle, joka on aloittanut tehtävänsä EU-komissaarina.

Mäkynen marssi eduskunnan puhemies Matti Vanhasen puheille Maria-vaimonsa ja vauvansa saattelemana.

– Hei vaan, sanoi Vanhanen hymyillen Mäkyselle.

Tilanne oli hellyttävä: vauva pyöritteli päätään ja kuunteli tarkkaavaisena Mäkysen vaimon sylissä samalla kun tuore isä ja kansanedustaja keskusteli Vanhasen kanssa.

– Kyllä se oli hieno tunne, vaikka päivä on monella tapaa ollut vaiherikas ja historiallinenkin, niin pitää myös antaa arvo tälle, kuvailee tuore kansanedustaja Mäkynen.

Politiikan saralla viimeiset kaksi päivää ovat olleet lähes kaoottisia, kun postisotkun jälkimainingeissa nostettiin luottamuskysymykset esille.

Tämä kaikki sai lopulta Antti Rinteen (sd.) eroamaan pääministerin virastaan.

Poikkeuksellisessa tilanteessa eduskuntaan marssiminen "keltanokkana" on haastavaa.

– Kyllähän tämä aika mielenkiintoinen tilanne on. Tästä on vain yksi suunta eteenpäin. Täytyy pyrkiä siihen, että hallitusyhteistyö jatkuu, Mäkynen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat