Uusi käänne Rikard Grönborgin sakkokohussa – nyt puhuu SM-liigan pomo

Rikard Grönborgilta rajut haukut SM-liigan erotuomaripomolle – kuuntele raivoaminen sanasta sanaan 0:34
MTV Urheilun video Rikard Grönborgin kovasanaisista haukuista SM-liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönnille nostatti kohun helmikuussa.

SM-liigan hallitsevan mestarin Tapparan päävalmentajalle Rikard Grönborgille helmikuussa langetetut 10 000 euron sakot on maksettu, vahvistaa Liigan toimitusjohtaja Mikko Pulkkinen.

SM-liigan kurinpito mätkäisi Grönborgille sakot 17. helmikuuta pelatun Tappara–HIFK-ottelun jälkitapahtumista. Ruotsalaisvalmentaja raivosi ennen lehdistötilaisuutta Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönnille erittäin kovasanaisessa keskustelussa.

MTV Urheilu julkaisi tilanteesta laajaa huomiota saaneen videon, jossa kuului Grönborgin kielenkäyttö ennen lehdistötilaisuuteen saapumista.

Ilta-Sanomat uutisoi tiistaina, että Grönborg on kaikessa hiljaisuudessa välttynyt maksamasta hänelle määrättyjä sakkoja. SM-liigasta tai Tapparasta ei asiaa haluttu kommentoida.

Nyt SM-liigan toimitusjohtaja Mikko Pulkkinen kuitenkin vahvistaa, että Grönborgin sakot on hoidettu päiväjärjestyksestä.

– Emme ole kommentoineet kenenkään muidenkaan sakkoasioita, mutta sen verran voin kommentoida, että asia on ihan kunnossa. Mistään sellaisesta ei ole kyse, Pulkkinen viittaa Ilta-Sanomien uutiseen.

Eli sakot on siis maksettu, tarkoittaako se sitä?

– Sakot on maksettu, Pulkkinen vastaa.

Siihen, maksoiko sakot Grönborg itse vai hänen työnantajansa, ei Pulkkinen ota kantaa.

Pulkkinen oli itse ohjaamassa Grönborgin tapausta SM-liigan kurinpidon tutkittavaksi toimitusjohtajan oikeudella. Päätös sakkojen määräämisestä seuran sijaan henkilökohtaisesti Grönborgille oli Pulkkisen mukaan täysin kurinpidon käsissä ollut päätös.

Toimitusjohtaja tai liigahallitus voivat SM-liigan kurinpitosääntöjen mukaan jakaa sakkoja myös ilman väliportaita, mutta rangaistukseen johtaneet tapahtumat olivat tulleet ilmi ottelutapahtumassa, joten Pulkkinen näki tapauksen kurinpidon asiaksi.

– On parempi, että kurinpito käsittelee kaikki kurinpidolliset asiat, vaikka ovat niitä asioita historiassa myös toimitusjohtaja ja hallituskin käsitelleet, Pulkkinen kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat