Uusi Honda Monkey ei ole enää mikään tossumopo – näin upealta 125-kuutioinen "Manki" näyttää luonnossa

Honda Monkey teki paluun kevarina – upea muotoilu ja huokea hinta yhdistyvät 1:17

Koko moottoripyöräilevä maailma kohahti, kun japanilaisvalmistaja ilmoitti tuovansa takaisin yhden ikonisimmista mopoistaan kevytmoottoripyöränä.

Pääkuvan video

Honda Monkey teki paluun kevarina – upea muotoilu ja huokea hinta yhdistyvät

Mankia ryhdyttiin tuomaan Suomeen heinäkuussa lähes kaksi vuosikymmentä kestäneen tauon jälkeen. Tällä kertaa kyseessä on kuitenkin tossumopon sijaan 125-kuutioinen kevytmoottoripyörä.

Monkey on aikuistunut ja kasvanut suuremmaksi joka suhteessa. Alkuperäistä muotoilua on kuitenkin kunnioitettu hienolla tavalla, ja luomuksen tunnistaa Mankiksi mistä tahansa kulmasta.

Sen varusteisiin kuuluvat muun muassa elektronisesti ohjattu polttoaineenruiskutus, LED-valot ja lukkiutumattomat jarrut. Myös iskunvaimennusta on mahdollista säätää. Hallintalaitteetkin on lainattu suoraan japanilaisvalmistajan suuremmista moottoripyöristä.

Kevari-Mankin hinta on Suomessa noin 4 000 euroa.

Ilta-Sanomien haastatteleman maahantuojan mukaan Mankia ei riitä tällä hetkellä kaikille halukkaille, sillä huokea hinta ja klassinen muotoilu ovat aiheuttaneet lähes ostohysterian. Oy Brandt Ab on IS:n mukaan saanut hankittua vain 180 uutta Mankia ja kohta myydään eioota. Tilanne tuskin paranee aivan heti, sillä kauppa käy hurjana myös muualla Euroopassa.

Lue myös:

    Uusimmat