Mainos

Uusi, erilainen sukupolvi jyllää Leijonissa – Jukka Jalonen: "Ennen oltiin liian tosissaan"

4:00

Suomen jääkiekkomaajoukkueella on Tanskassa jalkeilla nuorin MM-kisajoukkue kahteen vuosikymmeneen. Uuden sukupolven joukkue on ihastuttanut raikkaudellaan jäällä ja sen ulkopuolella, ja siitä huokuu myös erilainen tapa ajatella jääkiekosta.

MAINOS

MM-puolivälierä
Suomi–Sveitsi

Torstaina klo 21.15 MTV3:lla ja C More Sport 1:llä. Studio-osuus jo klo 20.30 C Morella ja klo 21.00 MTV3:lla.

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

C Moren asiantuntija Jukka Jalonen nostaa rentoudesta ja silti kyvystä keskittyä oleelliseen esimerkiksi Suomen 19-vuotiaan hyökkääjän Eeli Tolvasen, jota hän valmensi kuluneella kaudella KHL:ssä Jokereissa. Samalla Jalonen ruotii yleisellä tasolla eroja entiseen.

– Ehkä me vanhemmat olimme niin tosissaan aina. Kun olisi pitänyt vähän relata, olimme joskus silloinkin liian tosissaan. Silloin energiaa kuluu väärissä paikoissa. Nämä (nuoret pelajaat) osaavat ehkä rytmittää elämää paremmin, sellainen fiilis tulee, Jalonen sanoo.

2:00

C Moren asiantuntijan, entisen huippumaalivahdin Pasi Nurmisen mukaan nykysukupolven pelaajat tuntuvat stressaavan vähemmän kuin hänen aikansa pelimiehet.

– (Ennen) piti pysyä koko kisat läpi fokuksessa. Kaksi viikkoa kun on fokuksessa, rupeaa olemaan aika raskasta elämää jossain vaiheessa, Nurminen perkaa.

– Elämä on aika paljon helpompaa, jos pääsee noin hyvin irti kuin nämä jätkät nykyään pääsevät ja pystyvät keskittymään. Näkee, että peli on peliä, ja silloin mennään, muuten otetaan relasti.

4:05

Jalonen muistuttaa, että toki nykypelaajissakin on erilaisia persoonia: osa enemmän vanhaa liittoa ja osa voi edustaa jopa tulevaisuutta.

Mitä Pasi Nurminen tuumii Leijonien tehokkuudesta Tanskan MM-kisoissa? Katso keskustelu ylälaidan videolta!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.