Nuorten pelaajien touhut ihmetyttävät välillä Jukka Jalosta – "Eivät koko ajan näytä huippu-urheilijoilta"

Petteri Sihvonen analysoi Leijonien tilannetta MM-kisojen kynnyksellä 5:39
Videolla analysoidaan Leijonien MM-joukkuetta.

Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen myöntää ajoittain ihmettelevänsä nykyisten nuorten pelaajien tekemisiä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Leijonien ensimmäiset ottelut:
Suomi-Kanada 10.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3
Slovakia-Suomi 11.5. klo 21.10 C More Sport 1/MTV3
USA-Suomi 13.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!​​​​​​​

Jalosella on valmennusuraltaan kokemusta kahden eri sukupolven huippupelaajista. Leijonaluotsin mukaan pelaajissa on paljon myös samaa.

– Vaikka maailma muuttuu ja pelaajat ovat luonteeltaan vähän erityylisiä, sitten kun harjoitellaan ja pelataan, niin parhaat ovat parhaita sen takia, että he ovat äärettömän kovia urheilijoita, kunnianhimoisia ja päättäväisiä. Tekevät päivittäin töitä ja valinnat sen mukaan, että he haluavat urheilijoina kehittyä ja pärjätä, Jalonen ruotii Tulosruudun Viikon vieraana Antero Mertarannan haastattelussa. 

Jalonen summaa, että Jari Kurrin, Jere Lehtisen ja Saku Koivun kaltaiset NHL:n huipulle nousseet pelaajat olivat aikoinaan arvoturnauksissa auttamassa maajoukkuetta menestykseen. Hän kokee, että nykypolven nuoret kärkipelaajat ovat samalla tavalla lähdössä MM-kisoihin, jos "ei ole mitään erityisiä syitä".

– Kärkipelaajat ovat urheilijoita, jotka haluavat pelata, jos esimerkiksi omat pelit ovat loppu keväällä.

Jalonen puhuu avoimesti myös sukupolvien eroista. Hän sanoo oppineensa ymmärtämään tämän päivän nuorten sielunmaailmaa myös omien poikiensa kautta.

– Heidän pitää antaa olla omia itsejään. Välillä vähän ihmettelee heidän touhujansa, mutta sitten taas kun on se hetki, että pitää olla tikissä, kyllä he sitten ovat. Mutta eivät he koko ajan näytä huippu-urheilijoilta, jos näin voi sanoa. He ovat silloin, kun tarvitsee olla, leijonavalmentaja kiteyttää.

Lisää Jalosen ajatuksia Viikon vieraana torstaina Tulosruudussa kello 22.25 alkavassa lähetyksessä.

Lue myös:

    Uusimmat