Uusi A4 on käynyt läpi kunnon laihdutuskuurin

Audi on julkaissut juuri vuoden tärkeimmän uutuutensa. A4 on merkin syömähammas eikä sen kanssa voi tehdä virheitä.

Teknavi pääsee torstaina tutustumaan uuteen A4-mallistoon Ingolstadtissa ja silloin kerromme autosta tarkemmin omien kuvien kera.

Ennakkokuvien perusteella voisi luulla kyseessä olevan facelift, mutta tarkemmin katsoessa eroja alkaa tulla vastaan. Perusmuodot noudattelevat Audin viime vuosien linjaa isolla maskilla ja terävällä vaakasuoralla kylkipokkauksella. Edeltäjään verrattuna lisäpituutta on tullut 25 milliä, leveyttä 16 milliä lisää ja akseliväli on kasvanut 12 milliä. Korkeus on pysynyt ennallaan, joten kokonaisuudessaan auton mitat ja mittasuhteet ovat varsin samankaltaiset edeltäjään verrattuna.

Pientä kasvua merkittävämpää on auton keventyminen. Uusi A4 on parhaimmillaan versiosta riippuen jopa 120 kiloa edeltäjäänsä kevyempi ja esimerkiksi perusmalli 1,4-litraisella bensiinimoottorilla painaa vain 1320 kiloa. Maltillinen kokonaismassa vaikuttaa positiivisesti sekä ajettavuuteen että taloudellisuuteen. Polttoaineenkulutuksen vaikuttaa myös erittäin alhaiseksi saatu ilmanvastuskerroin, joka on uutuuden kohdalla luokkansa kärkeä lukemalla 0.23.

Sisätiloissa muutoksia on tapahtunut ulkokuorta enemmän. Keskikonsoli ja viihdejärjestelmät ovat nyt uusinta uutta. Tyylillisesti sisällä jatketaan A3:n ja uuden TT:n viitoittamaa linjaa vähentyneellä nappulamäärällä ja esimerkiksi isolla täysin digitaalisella mittaristolla.

Tekniikka on muista konsernin tuotteista tuttua. Kokonaistaloudellisuus on parantunut noin viidenneksellä edelliseen sukupolveen verrattuna. Moottoreiksi on tarjolla kolme ahdettua TFSI-bensiinimoottoria tehoiltaan 110-185 kW (150-252 hv) ja neljä dieseliä väliltä 110-200 kW (150-272 hv). Vaihteistoina on mallista riippuen tarjolla 6-portainen manuaali, 7-portainen kaksoiskytkinvaihteisto tai 8-portainen automaattivaihteisto. Moottoreiden osalta mallisto täydentyy vuonna 2016 kaasuversiolla ja odotettavissa ovat myös urheilulliset S4 ja RS4 -mallit.

Uusi Audi A4 ja A4 Avant tulevat markkinoille tulevan syksyn aikana.

Lue myös:

    Uusimmat