Uupunut ja masentunut Mikael Gabriel palasi tauoltaan ja voi nyt paremmin kuin koskaan: "Ne eivät ehkä ole mun taisteluja käytäväksi"

14:50
Mikael Gabriel jäi tauolle vuosi sitten – nyt hän palasi ja kertoo miksi

Vuoden mittaiselta tauoltaan palannut Mikael Gabriel kokee olevansa levännyt ja inspiroitunut.

Muusikko Mikael Gabriel ilmoitti syksyllä 2018 jäävänsä tauolle, jolta artisti palasi takaisin parrasvaloihin maaliskuussa 2019. Paluun tekeminen on jännittävää, sen artisti myöntää. Toisaalta hänellä ei ole koskaan ollut näin varma olo omasta työstään. 

Yli vuosi sitten tehty päätös tauolle jäämisestä oli väistämätön. Artistiuden sekä julkisuuden taakka kävi liian raskaaksi ja näin ollen miehen oli pakko vetäytyä sivuun. 

 –Pää alkoi skrakailemaan ja alkoi olla ihan selviä masennuksen sekä uupumuksen merkkejä. Kroppa ei enää kestänyt, mulla murtui selkä ja oli paljon sellaisia asioita, jotka kasaantuivat päällekkäin ja huomasi, että oli hyvin väsynyt, artisti muistelee. 

Nyt hän kuitenkin kokee saaneensa levätä tarpeeksi. Varsinkin silloin, kun Mikael Gabriel aloitti taukonsa, hän pelkäsi jäävänsä asioista paitsi. Asiaa kuitenkin auttoi kun oppi vihdoin päästämään asioista irti. Erityisesti sosiaalisesta mediasta ja siitä, että on jatkuvasti näkyvillä sekä kaikkien tavoitettavissa. 

– Se helpotti hirveästi omaa elämää ja hengittämistä. Kaikesta tuli paljon kevyempää. 

Taukonsa aikana Mikael Gabriel löysi lohtua ja helpotusta fiiliksiinsä muun muassa uusien urheilulajien kautta. Golf ja nyrkkeily toimivat täydellisinä vastapainoina toisilleen. 

Lisäksi matkustamisen merkitys kasvoi artistin elämässä. Japani oli kiehtonyt Mikael Gabrielia jo pitkään, mutta taukonsa aikana hän menetti sydämensä maalle täysin. 

– Kyllä se kulttuurin, muodin ja ruuan puolesta ja juuri siinä, miten outo paikka se on pelkästään hyvällä tavalla, vetää mua puoleensa ihan hirveästi. 

Japanilla tulee olemaan myös suuri rooli Mikael Gabrielin tulevalla albumilla, jota työstetään tällä hetkellä erittäin ahkerasti. 

– Visuaalinen ilme tulee koko seuraavalla albumilla olemaan hyvin vahvasti Japania. Se on ehkä tällä hetkellä kiehtovin maa ja se koko kulttuuri, se on niin outo paikka. Kaikki on siellä niin väärinpäin muualle verrattuna. 

Somesta vetäytyminen oli ehdotonta

Yksi haastavimmista asioista, joihin Mikael Gabriel ryhtyi taukonsa aikana, oli nimenomaan sosiaalisesta mediasta vetäytyminen. Artisti kuvailee olevansa ihminen, joka on kiinnostunut asioista ja halunnut aina ottaa paljon kantaa niihin. Nykyään hän on kuitenkin vetäytyvämpi tämän suhteen. 

– Ne eivät ehkä ole mun taisteluja käytäväksi. Senkin olen ymmärtänyt ehkä tässä viimeisen vuoden aikana, että keskittyy mieluummin oikeaan elämään kuin internetiin

Sosiaalisesta mediasta osittaisen vetäytymisen takia Mikael Gabriel ei lue nykyään enää lainkaan häneen kohdistuvia arvosteluja. Artisti haluaa pysyä itselleen uskollisena ja tehdä ratkaisuja, jotka tuntuvat hänestä itsestään hyvältä. 

Räppiä tehnyt mies tekikin paluunsa herkällä popkappaleella, joka on herättänyt monissa kysymyksen siitä, onko Mikael Gabriel kääntänyt täysin kelkkansa tyylinsä suhteen. Muusikko ei tätä itse kuitenkaan tunnista. 

– Olen aina yrittänyt tehdä cross-overeita. Jos miettii esimerkiksi Älä herätä mua unesta -biisiä, niin siinä on kuitenkin semmoista melodillista laulamista eikä siinä ollut niin hirveästi räppiö enää. Se on ollut mulle itselleni merkki siitä, että jossain vaiheessa tämä tulee menemään enemmän tähän suuntaan. 

Artisti pohtii, että "muutoksen" taustalla on muitakin asioita. Asioita, jotka vahvistuivat erityisesti tauon aikana. 

– Kyllä tämmöinen rauhallisuus, mikä siitä biisistä huokuu saattaa johtua siitä luonnollisesta kasvusta, mitä on ihmisenäkin tapahtunut. On löytänyt tavallaan hyvän tasapainon ja rauhan omaan tekemiseen. 

Kuluvan vuoden aikana Mikael Gabriel viimeistelee tulevan albuminsa ja keskittyy tiukasti omaan hyvinvointiinsa. Mies on kihloissa norjalaisen mediapersoona Triana Iglesiaksen kanssa ja pari asuu tällä hetkellä edelleen kumpikin tahoillaan eri maissa. Artisti kertoo, ettei pari ole toistaiseksi miettinyt tämän järjestelyn muuttamista. 

– Meidän vahvuus on aina ollut se, ettemme asu samassa paikassa ja se on aina tosi tuoretta tavallaan. Itselleni on kyllä sopinut se tosi hyvin. Olen semmoinen, että tarvitsen myös omaa tilaa todella paljon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja