Uudistunut Makuja palaa ruutuun: Vinkkaa meille mielenkiintoinen ruokailmiö!

Uudistunut Huomenta Suomi ja sen herkullinen ruokaosio Makuja aloittavat 27.1. kevätkautensa MTV3-kanavalla.

Ruoan ystävät saavat jälleen nauttia ruokamaailman uusimmista tuulahduksista ja toinen toistaan herkullisemmista resepteistä, kun Huomenta Suomi ja Makuja-osio palaavat televisioruutuihin 27.1.2014. Huomenta Suomi toteutetaan uudistuneella, raikkaalla konseptilla ja aamun kokkailutkin saavat nyt uudenlaista potkua. Makuja-osiota juontavan Jesse Kamraksen mukaan katsojat pääsevät nyt kurkistamaan toden teolla ruoan ja ruoanlaiton kulisseihin.

– Lähdemme pois studiosta. Vaikka luomuviljelijä istuisi aamulla kello 6.40 studion sohvalla, niin menemme sitten hänen luomutilalleen tekemään juttua. Ei ole enää kokkia studiossa suorassa lähetyksessä kokkaamassa, vaan viikon vierailevia kokkeja tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstain. Saatamme kokata vaikka heidän kotonaan tai ravintolassaan. On tähtikokkeja, catering-yritysten pitäjiä ja muita – skaala on todella laaja, Kamras lupaa.

Luvassa on runsaasti myös ruokaan liittyviä haastatteluita ja reportaaseja. Ohjelmassa saatetaan tutustua vaikka päiväkodin ruokailuhetkeen tai keskustella pienpanimossa oluista.

– Menemme ruokaihmisten ja ruoan luokse. Ruoka voi olla politiikkaa, taloutta, kulttuuria, intohimoa, hyvinvointia tai pahoinvointia. Ruoka voi olla portti toisenlaisen maailmaan – kaikilla on jonkinlainen suhde ruokaan.

Kaikki reseptit voi toteuttaa kotikeittiössä

Katsojat saavat tuttuun tapaan Makuja-osiosta myös kokkien ja vierailevien tähtien reseptejä. Reseptit ilmestyvät päivittäin Makuja.fi-sivustolle. Luvassa on Kamraksen mukaan niin alku-, pää- kuin jälkiruokiakin ja jokaisen reseptin pystyy toteuttamaan kotikeittiössä.

– Ei tehdä Michelin-ruokaa, vaikka mennään Michelin-keittiöön. Reseptit ovat sellaisia, että niitä voi toteuttaa kotona. Ruoka on toki aina kokin näköistä. Viikon vieraileva kokki voi olla vaikka leipuri, jolloin syntyy sen tyyppisiä ruokia. Perus kotiruokaakin on luvassa, Kamras lupaa.

Uudistuneessa Makuja-osiossa vieraillaan ensimmäisellä viikolla muun muassa Karita Tykän luona, jonka keittiössä valmistuvat herkulliset raakajälkiruoat. Lisäksi tutustutaan Top Chef voittaja Kira Weckmanin lapsuudenkotiin sekä tavataan a tuttu ruokabloggaaja-kirjailija Hanna Gullichsen. Joka viikko perehdytään ajankohtaisiin ilmiöihin ruoan äärellä.

– Ensimmäisen viikon vierailevan kokin, Top Chef -voittaja Kira Weckmanin kanssa leivotaan spelttileipää ja tehdään avokadokeittoa sekä lohta. Hänen kanssaan kun kokkasin, niin huomasin, että nämähän voi oikeasti toteuttaa kotona. Toki välillä tulee sellaisiakin reseptejä, jotka haastavat kotikokit.

Lähetä meille palautetta: Mihin sinä haluaisit Jesse Kamraksen vierailulle? Vinkkaa mielenkiintoisesta tuottajasta, ruokailmiöstä tai kokista osoitteeseen: makuja@mtv.fi

Huomenta Suomi ja Makuja-osio MTV3-kanavalla arkiaamuisin klo 6.25. alkaen.

Petra Kiiski, petra.kiiski@mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat