Uudet varotoimet käyttöön: Presidentti Vladimir Putinia tapaavien lämpö mitataan – syynä koronavirus

Onko tavallisen, perusterveen suomalaisen syytä pelätä koronavirusta? Infektioylilääkäri murtaa myyttejä suorassa lähetyksessä 5:08
Onko tavallisen, perusterveen suomalaisen syytä pelätä koronavirusta? Infektioylilääkäri murtaa myyttejä suorassa lähetyksessä

Kreml on ilmoittanut uusista varotoimista presidentti Vladimir Putinin suojelemiseksi koronavirustartunnalta, kertoo Business Insider.

Yllätyksekseen torstaina Vladimir Putinia pressitilaisuuteen tapaamaan tulleet toimittajat joutuivat kulkemaan lämpökameran lävitse ennen presidentin tapaamista.

Paikalla olleiden medioiden mukaan mittauksen suorittaneet olivat kertoneet syyksi koronavirusepidemian.

Uusien varotoimenpiteiden myötä kaikkien Putinin kanssa läheisessä tekemisessä olevien henkilöiden lämpötila mitataan kuumeen varalta.

Wuhanissa oleskelleet venäläiset karanteeniin

Hengenvaarallinen koronavirus lähti leviämään Kiinan Wuhanissa vuoden vaihteessa ja on sen jälkeen tartuttanut yli 31 000 kiinalaista. Lisäksi tauti on levinnyt muualle Aasiaan sekä Eurooppaan. Myös Venäjällä on todettu kaksi koronavirustartuntaa.

Venäjä on tehnyt useita varotoimia estääkseen taudin leviämisen rajanaapuristaan maahan.

Wuhanista evakuoidut venäläiset on viety karanteeniin Siperiaan, Kiinan ja Venäjän välinen raja on suljettu, junaliikennettä rajoitettu ja lennot Kiinaan toistaiseksi hyllytetty. Näiden lisäksi kiinalaisille turisteille ei toistaiseksi myönnetä sähköisiä viisumeja maahan.

Lue myös: