Mainos

Uudet nopean valmiuden joukot tulossa kaikkiin maavoimien varuskuntiin – taustalla Ukrainan kriisi

Puolustusvoimat on perustanut uudet joukot nopeaa valmiutta varten.

Viestintäjohtaja eversti Mika Kalliomaan mukaan kyseessä on pysyvä järjestely. Puolustusvoimat kehittää erilaisia keinoja, joista kerätään kokemuksia ja oppia tulevaisuutta varten

– Tarkoitus on pikku hiljaa ottaa käyttöön kaikkissa maavoimien varuskunnissa, Kalliomaa sanoo.

Joukkojen tehtävät määräytyvät varuskuntien kautta. Eri varuskunnissa on erilaisia tarpeita, mutta tarvittaessa joukkoja voidaan käyttää myös viranomaistehtävissä tukena. Joukkojen kokoaminen on aloitettu jo keväällä reserviläisten keskuudessa, ja vastaanotto on ollut hyvä.

– Tarkempiin yksityiskohtiin, että kuinka paljon on ihmisiä ja missä tehtävissä niin ei voida kertoa, mutta kaiken kaikkiaan vastaanotto on ollut hyvä, Kalliomaa jatkaa.

Lain mukaan varushenkilö pitää kutsua kertausharjoituksiin vähintään kolme kuukautta ennen harjoituksia. Uusien joukkojen tarkoitus on nopeuttaa tätä aiempaa kertausharjoitusvelvoitetta.

Sopimusperusteisissa joukoissa mennään aina tilanteen mukaan, ja reserviläinen katsoo itse kuinka nopeasti pääsee paikalle. Tarkkaa varoaikaa sopimuksiin ei Kalliomaan mukaan ole kirjattu.

Kalliomaan mukaan tiedotus joukkojen perustamisesta on tarkoituksellisesti tehty kaikessa hiljaisuudessa. Puolustusvoimien komentaja on kuitenkin aiemmin kertonut puolustusvoimien tarkastelevan uusia valmiuden säätämis mahdollisuuksia

– Yksi tämän Ukrainan kriisin seurauksena nousseen turvallisuusympäristön muutoksen oppi näyttää olevan se, että täytyy pystyä tarvittaessa nopeammin säätelemään nopeutta, Kalliomaa sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.