Uuden Venäjän pääministerin vaimo on tienannut lähes 800 miljoonaa ruplaa – mistä rahat ovat peräisin?

Mitä Venäjän hallituksen eroaminen tarkoittaa käytännössä? Venäjä-asiantuntija Hanna Smith:"Lähtölaukaus vallansiirrolle" 2:10

Yhdeksän vuoden aikana Mihail Mishustinin vaimo Vladlena Mishustina on tienannut lähes 800 miljoonaa ruplaa eli yli 11,5 miljoonaa euroa.

Oppositiomedia Meduza uutisoi, että vuosina 2010-2018 Mishustinin vaimo tienasi uskomattoman summan. Vladlena Mishustina toimi vuonna 2010 kansainvälisessä tietokonefirmassa. Tällä hetkellä hän ei ole minkään yrityksen listoilla eikä myöskään ole rekisteröity itsenäiseksi yrittäjäksi. Venäjän oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi vaatikin selitystä sille, mistä miljoonat oikein ovat peräisin.

Uusi pääministeri itse on saman ajanjakson tarkastelussa tienannut merkittävästi vähemmän. Venäjän liittovaltion veroviraston päällikkönä vuodesta 2010 lähtien toiminut Mishustin tienasi yhdeksän vuoden aikana 213 miljoonaa ruplaa eli noin kolme miljoonaa euroa.

Navalnyi vetosi avoimuuteen ja toivoi uudelta pääministeriltä rehellistä selitystä.

– Hän halusi olla pääministeri, kukaan ei pakottanut. Nyt hän on hyvä ja valottaa, miten hänen perheensä oikein tienaa satoja miljoonia Venäjän ruplia, Navalnyi sanoi.



Lue myös:

    Uusimmat