Uuden Pöllölaakson upeat studiot palkittiin Suurella journalistipalkinnolla

MTV:n Johannes Kantelinen ja Petteri Ryynänen on palkittu Suuren journalistipalkinnon Vuoden uudistaja -palkinnolla 1:50
MTV:n studiouudistus ja visuaalinen ilme palkittiin

MTV:n studiouudistuksen ja visuaalisen ilmeen uudistustyön pääarkkitehdit Johannes Kantelinen ja Petteri Ryynänen on palkittu Suuren journalistipalkinnon Vuoden uudistaja -palkinnolla. 

Journalistipalkinto on Suomen merkittävin journalismille vuosittain annettava tunnustus. Se jaettiin keskiviikkona 6. maaliskuuta.

MTV uudisti viime vuonna 2023 uutis-, ajankohtais- ja urheilutuotantojensa studiot ja visuaalisen ilmeen.

Miljoonaluokan uudistus pitää sisällään kolme eri studiota: MTV Uutisten ison tv-studion, urheilustudion ja digistudion. 

Uudistus nosti MTV:n visuaalisen ja sisällöllisen uutiskerronnan Euroopan huipputasolle. Uudistus on myös lisännyt kanavan uutis-, ajankohtais- ja urheilusisältöjen kulutusta, palkintoperusteluissa todetaan. 

Uudistuksen ja ennen kaikkea visuaalisen ilmeen päätoteuttajat ovat MTV Uutisten luova johtaja Johannes Kantelinen ja tuotantopäällikkö Petteri Ryynänen.

– Näen, että palkinto tuli koko toimitukselle. Toimitus on se, joka saa studion syttymään. Sisältö on pääasia, Kantelinen kommentoi palkintoa.

– Matka jatkuu edelleen, Ryynänen kertoo.

Uudet studiot Vallilaan

Keskiviikko 11. tammikuuta 2023 kello 19 jäi Suomen uutishistoriaan ajankohtana, jolloin MTV Uutiset siirtyi uudelle aikakaudelle. 

Maija Lehmusvirta ja Keijo Leppänenankkuroivat MTV3-kanavan Seitsemän uutiset ensimmäistä kertaa uudesta maailmanluokan uutisstudiosta.

Näin Kantelinen kertoi uudistuksesta silloin:

– Tutkimme tarkasti mitä maailmalla on tehty sekä sovelsimme nyt nähtävän ratkaisun Pöllölaakson parhaiden uutisperinteiden mukaan.

Uudessa uutisstudiossa on kymmeniä neliömetrejä näyttöpintaa. Tämä mahdollistaa uudenlaisen visuaalisen uutiskerronnan sekä säälähetyksille poikkeuksellisen ison näytön.

Helsingin Vallilassa sijaitseva studio on näyttävä kokonaisuus, johon on otettu oppia maailmalta isojen televisioyhtiöiden uutisstudioista, esimerkiksi CNN:ltä.

MTV:n studiouudistus ja visuaalinen ilme palkittiin 1:45

Vuoden uudistaja -kategoriassa ehdolla olivat myös Mari Paalosalo-Jussinmäki digitaalisen naisten median eeva.fi:n kehitystyöstä sekä Tekniikan Maailman Heikki Manninen ja Sami Rainisto TM Tuuma -tekoälysovelluksesta.

Lue myös:

    Uusimmat