MTV ehdolla vuoden uudistajana – Suuri Journalistipalkinto 2023 -ehdokkaat ovat selvillä

Kopteri lentää ulos ruudusta keskelle studiota – tämän MTV:n uusi uutisstudio mahdollistaa 1:56
VIDEO: Taisteluhelikopteri lennätetään näytön kautta keskelle MTV:n uutisstudiota.

Suuri Journalistipalkinto 2023 -ehdokkaat ovat selvillä.

Suuri Journalistipalkinto on alan merkittävin tunnustus Suomessa, ja se jaetaan neljässä kategoriassa: Vuoden journalisti, vuoden juttu, vuoden alueellinen juttu ja vuoden uudistaja. 

MTV:ltä vuoden uudistaja -kategoriassa ehdolla ovat MTV:n studiouudistuksesta ja visuaalisesta ilmeestä vastanneet MTV Uutisten luova johtaja Johannes Kantelinen ja urheilutuotannon päällikkö Petteri Ryynänen.

Valintaraadin mukaan vuonna 2023 toteutettu miljoonaluokan uudistus nosti MTV:n visuaalisen ja sisällöllisen uutiskerronnan Euroopan huipputasolle.

MTV:n lisäksi kategoriassa on ehdolla eeva.fi-digimediaa uudistanut A-lehtien naisten median vetäjä Mari Paalosalo-Jussinmäki, sekä Tekniikan Maailman TM Tuuma -tekoälysovelluksen kehittämisestä vastanneet Heikki Manninen ja Sami Rainisto.

Vuoden juttu

Vuoden juttu -kategoriassa ehdolla ovat Lapin Kansan toimittaja Niina Lavia juttusarjallaan matkailualan kausityöntekijöiden kohtelusta Lapissa, Ylen työryhmä Kirsi Karppinen, Ada-Maaria Hyvärinen, Niko Salakka, Joel Kanerva ja Asmo Raimoaho Tiktokia käsittelevästä jutustaan Masentava sovellus sekä Ylen työryhmä Hanna Terävä, Ulla Malminen, Henri Forss, Ilkka Kemppinen, Mårten Lampén Ylen Koulukoneesta ja siihen liittyvästä uutisjutusta, jotka kertoivat konkreettisella ja koskettavalla tavalla Suomen kouluista.

Vuoden journalisti

Vuoden journalisti -ehdokkaina ovat Ylen Moskovan-kirjeenvaihtajana työskentelevä Heikki Heiskanen, jolla on mestarillinen kyky tehdä havaintoja ja kertoa niistä erilaisille yleisöille, Ilta-Sanomien näkemyksellinen Venäjä-journalisti Arja Paananen sekä Helsingin Sanomien musiikki- ja kulttuuritoimittaja Vesa Sirén, joka tunnetaan myös omaäänisenä ulkomaanreportterina, tutkivana journalistina ja haastattelijana.

Vuoden alueellinen juttu

Vuoden alueellinen juttu -kategoriassa ehdolla ovat Joonas Immonen Maaseudun Tulevaisuudesta jutullaan kuntien haavoittuvuudesta, Svenska Yle Österbottenin Moa Mattfolk jutullaan pietarsaarelaisen gynekologin epäasiallisesta käytöksestä sekä Kalevasta Antti Pasanen ja Silja Aitoaho jutullaan Ukrainan pakolaisten pakkosiirrosta Oulussa.

"Hyviä ehdotuksia tuli ilahduttavan paljon"

Suuren Journalistipalkinnon järjestelyvastuu on tällä kertaa Ylellä. Ehdotuksia tänä vuonna tuli yhteensä yli 2500. 

 – Hyviä ehdotuksia tuli ilahduttavan paljon ja monipuolisesti sekä alan sisältä että yleisöltä. Yksittäisistä aiheista erottuivat itäraja ja Venäjä, toisaalta esille nousi laadukas yleisöiden jokapäiväiseen arkeen liittyvä journalismi, kertoo palkintolautakunnan puheenjohtaja ja Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan toimituspäällikkö Minna Asikainen.

Suuri Journalistipalkinto on Päätoimittajien yhdistyksen vuosittain myöntämä palkinto, jolla tuetaan ja edistetään laadukasta journalismia. Suomessa palkintoa on myönnetty vuodesta
2001.

Palkinnot jakaa ja rahoittaa Päätoimittajien yhdistys kumppaneinaan Alma Media, Sanoma Media Finland, MTV, Keskisuomalainen, Otavamedia, A-lehdet, Kaleva, Viestimedia, Hufvudstadsbladet ja Yleisradio.
 

Lue myös:

    Uusimmat