Mainos

Suuri paljastus edessä: Tältä näyttää MTV Uutisten harppaus uudelle aikakaudelle – oppia maailmalta isojen televisioyhtiöiden uutisstudioista

1:44

Lauantai 15. joulukuuta kello 19.00 tulee jäämään Suomen uutishistoriaan ajankohtana, jolloin MTV Uutiset siirtyy uudelle aikakaudelle. Maija Lehmusvirta ja Keijo Leppänen ankkuroivat MTV3-kanavan Seitsemän Uutiset ensimmäistä kertaa uudesta maailmanluokan uutisstudiosta.

MTV Uutiset valloittaa katsojat lauantaista alkaen uudella uutisstudiolla, joka kattaa lähes 30 metriä näyttöpintaa. Tämä mahdollistaa uudenlaisen visuaalisen uutiskerronnan sekä säälähetyksille poikkeuksellisen ison näytön.

Helsingin Ilmalassa sijaitseva studio on näyttävä kokonaisuus, johon on otettu oppia maailmalta isojen televisioyhtiöiden uutisstudioista, esimerkiksi CNN:ltä.

– Tutkimme tarkasti mitä maailmalla on tehty sekä sovelsimme nyt nähtävän ratkaisun Pöllölaakson parhaiden uutisperinteiden mukaan, luova johtaja Johannes Kantelinen toteaa.

– Kaiken ytimessä on laadukas uutistuotanto. MTV Uutisten tekniikka ja ilme hyppäävät nyt aimo harppauksen eteenpäin ja sen avulla huolehdimme vieläkin paremmin, että television uutislähetykset tarjoavat suomalaisille katsojille kaikki päivän tärkeimmät uutisaiheet, vastaava päätoimittaja Tomi Einonen vakuuttaa.

Uudet logot ja musiikit

Studiouudistuksen ohella myös uutis- ja ajankohtaisohjelmien logot, tunnisteet ja musiikit uudistuvat. Uudesta studiosta esitettävät ohjelmat eli Seitsemän ja Kymmenen uutiset, Huomenta Suomi, Sää ja Tulosruutu saavat uudet ilmeet. Samalla MTV Sportin nimi muuttuu MTV Urheiluksi.

Ensimmäisen uutislähetyksen uudesta studiosta tekevät Maija Lehmusvirta ja Keijo Leppänen. Ankkuripari odottaa lauantain lähetystä ja konkretisoituvaa muutosta suurella innolla.

– Studiouudistus vie meidät visuaalisuudessa aivan uuteen aikaan ja uudelle kansainväliselle tasolle. Tärkeintä on kuitenkin, että edelleen toimimme uutissisällöissä ketterästi, kattavasti ja uskottavasti, sanoo Leppänen.

– Olen innoissani uudesta studiosta ja siitä, että pääsemme nyt seisomaan ja kävelemään. Tämä tuo dynamiikkaa tekemiseen ja mahdollistaa ihan uusia tapoja käsitellä uutisaiheita, lisää Lehmusvirta.

Lisää uudistuksia luvassa 

MTV:n uutistoiminta laajenee entisestään ensi vuonna. Uudessa televisiostudiossa tullaan vuoden alusta lähtien kuvaamaan myös Pöllölaaksoon palaava, entistä uutismaisemmaksi ja ajankohtaisemmaksi muuttuva aamuohjelma Huomenta Suomi.

Lisäksi tulossa on uusia ajankohtaisohjelmia kuten Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen sekä Studio, jonka juontajina nähdään uutisankkuri Kirsi Alm-Siira sekä toimittaja Nina Rahkola.

– Tammikuussa lanseeraamme vielä uuden nettistudion sekä MTV Uutiset Live -lähetyksen digitaalisille alustoille. Tavoitteena on vahvistaa MTV:n asemaa Suomen suurimpana kaupallisena uutismediana, uutis- ja ajankohtaissisältöjen ohjelmapäällikkö Jyrki Huotari määrittelee. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja