Uuden MTV-sarjan jälkeen katsot kuninkaallisia uusin silmin – Kruunun takaa hemmottelee hovien salaisuuksista kiinnostuneita

Euroopassa elää useita kuninkaallisperheitä, joiden elämää seurataan tiiviisti myös julkisuudessa. Se, mitä otsikot kertovat, on kuitenkin vain pieni osa todellisuudesta.

MTV Katsomossa on nyt nähtävissä neljä ensimmäistä jaksoa uudesta Kruunun takaa -sarjasta. Siinä MTV Uutisten kuninkaallisiin perehtynyt viihdetoimittaja Aino Haili käy läpi tuoreimpia kuninkaallisiin liittyviä uutisia ja hovien vuosisatoja kestänyttä historiaa yhdessä kuninkaallisasiantuntija Satu Jaatisen kanssa. 

Jaksoissa kuullaan muun muassa siitä, millaisia terveyshuolia eri hoveissa on viime aikoina kohdattu ja miten huolissaan niistä pitäisi olla, kerrotaan niin nuorista kuninkaallisista, joista moni ei tiedä juuri mitään, perehdytään brittihovia ravistelleiden Harryn ja Meghanin elämään sekä keskustellaan hovien vaietuista salaisuuksista. 

Ohjelma tarjoaa mielenkiintoista tietoa Euroopan kuninkaallisista – niille, jotka aihepiiriä jo aktiivisesti seuraavat mutta myös heille, joille se on vieraampi. 

– Sekä Satu että minä olemme seuranneet kuninkaallisia tahoillamme pitkään ja olemme kumpikin perehtyneet aiheeseen syväluotaavasti. Meidän keskustelumme ei siis perustu kevyeen mutuiluun vaan oikeaan tietoon sekä kokemukseen aihepiirin tiimoilta, omaa innostustamme sitä kohtaan unohtamatta,  jaksojen juontajana toimiva Haili sanoo. 

– Lisäksi painotan, ettemme Sadun kanssa ole suinkaan monarkiaa hypettäviä faneja, vaan arvioimme laaja-alaisesti ja kriittisesti siihen liittyviä tapahtumia, ilmiöitä sekä kuninkaallisten edesottamuksia. 

Jaksot käsittelevät paremmin tunnettujen Britannian ja Ruotsin lisäksi kuninkaallisia niin Tanskasta, Norjasta, Belgiasta, Alankomaista, Liechtensteinista ja Espanjasta. Hovien jäsenten elämä on tarkoin varjeltua, ja julkisuuskuvaa on vahtimassa laaja joukko siihen palkattuja ammattilaisia.

Haili kertoo, että sarjan tekeminen oli todella mielekästä. 

– Satu on mieletön asiantuntija, jonka kanssa voisin keskustella tuntitolkulla. Oli myös hienoa saada hieman erilainen alusta oman toimitustyön rinnalle ja syventyä laaja-alaisten kuninkaallisaiheiden pariin entisestään. 

Katso maistiainen kolmannesta jaksosta: Kiusallinen haaste varjosti Dianan hautaamista brittihovissa – kuninkaallisasiantuntijat raottavat vaietun päätöksen taustoja

Kiusallinen haaste varjosti Dianan hautaamista brittihovissa – kuninkaallisasiantuntijat raottavat vaietun päätöksen taustoja 1:42

Kaikki jaksot löydät kokonaisuudessaan MTV Katsomosta. Lisää jaksoja julkaistaan kesän aikana. 

Sarjan grafiikat: Saara Salminen ja Iikkamatti Hauru

Monikameraohjaus: Jani Harjula

Editointi: Ville Kettunen

Lue myös:

    Uusimmat