Mainos

Uuden lastensairaalan rakennustyöt loppusuoralla

2:03

Helsingin Meilahdessa uuden lastensairaalan rakennustyöt ovat jo loppusuoralla. Perheiden toiveet on pyritty huomioimaan mahdollisimman hyvin ja digitaalisuus näkyy kaikkialla uusissa tiloissa.

Sairaalasta on näkymät Helsingin keskustaan ja tiloissa on paljon valoa sekä avaruutta.

- Huhtikuun loppuun mennessä uusi lastensairaalarakennus tullaan luovuttamaan meille käyttäjille, lasten ja nuorten sairaalan toimijoille. Siitä alkaa sitten irtokalustus ja erilaisten tietojärjestelmien asentaminen ja testaus, kertoo lastentautien dosentti, projektipäällikkö Pekka Lahdenne, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä.

Lapset ja perheet ovat olleet mukana kehittämässä sairaalaa. Suunnitteluvaiheessa toiveita kerättiin kolmelta sadalta sairaalahoidossa olleen lapsen vanhemmalta.

Sairaalassa on leikkitiloja, lasten- ja vanhempien yhteisiä ruokailutiloja sekä vanhempien huone. Vuodeosaston jokaisessa huoneessa on sänky vanhemmalle.

Tiedonsaannissa lapsen hoidosta auttavat uudet digitaaliset ratkaisut, joita käytetään laajasti myös henkilökunnan työskentelyssä.

Lasten käytössä on tabletilla ohjattava järjestelmä, jolla voi esimerkiksi pelata pelejä, katsella elokuvia tai olla yhteydessä kotiin, kavereihin ja kouluun. Oppia uusiin ratkaisuihin haettiin Euroopan ja Australian uusista huippusairaaloista.

Jos loppuvalmistelut sujuvat aikataulussa, ensimmäiset potilaat pääsevät uuteen lasten sairaalaan syyskuun lopussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.