Video: Vuosia odotettu uutuuttaan hohtava lastensairaala avasi ovensa medialle – MTV kävi tutustumassa miljoonahankkeen tuloksiin

38:29

Uusi Lastensairaala avasi tänään ovensa medialle ja MTV Uutiset oli mukana tutustumassa aivan uudenlaiseen sairaalaan!

Kato koko kierroksen anti jutun videolta! Kierroksen aikana nähdään lasten päivystys, vuodeosastot Tähti, Taika ja Päiväsairaala Taika, lasten teho-osasto Laakso, leikkiosasto, leikkaus- ja anestesiaosasto ja lasten vastaanotot.

Tutustumiskierroksella osastojen esittelystä vastaavat osastosta vastaava lääkäri ja osastonhoitaja.

Uuden lastensairaalan tukisäätiö luovutti sairaalan HUSin käyttöön toukokuussa. Kesän ajan sairaalaa on kalustettu ja varusteltu.

Se avataan vaiheittain ensi viikon maanantaista alkaen. Lasten päivystys aukeaa tiistaina 25.9. kello 8.

Koko perhe otetaan huomioon

Lastensairaalassa tutkitaan ja hoidetaan kaikkia pääkaupunkiseudun alle 16-vuotiaiden lasten ja nuorten erikoissairaanhoitoa vaativia sairauksia.

Lisäksi sinne on keskitetty valtakunnallisesti monien vaativien sairauksien hoito, esimerkiksi lasten sydänkirurgia ja elinsiirrot.

Sairaalan on kerrottu ottavan aiempaa paremmin huomioon paitsi potilaan terveyden, myös tämän mahdollisuudet viettää aikaa perheensä kanssa.

Uuden lastensairaalan ylilääkäri Pekka Lahdenne kertoo, että perheen ja lasten huomioiminen on yksi tärkeä tekijä, jotta uusi sairaala pystyisi maailmanluokan hoitotuloksiin.

Tavoite näkyy myös rakennuksen suunnitellussa, jossa tilat on suunniteltu niin, että perheet mahtuvat viettämään aikaa pienen potilaan kanssa.

Huoneissa on jopa sänky varattuna, jotta vanhempi voi viettää yöt lapsen kanssa.

Muumeja ja värejä

Oppia uuden lastensairaalan suunnitteluun ja käytäntöihin on haettu ulkomailta asti.

Lopullinen lastensairaala on koristeltu muun muassa Tove Janssonin Muumi-kirjojen kuvituksella, eikä Lahdenne vähättelisi visuaalisen ilmeen merkitystä.

– Ympäristöllä on iso merkitys lapselle. Ympäristön on oltava sellainen, että lapsella on muutakin mietittävää kuin se sairaus. Kyllä väreillä ja kuvioilla on parantava merkitys, hän toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja