Mainos

Suomen seuratuin rakennustyömaa: Uusi lastensairaala kohoaa jo kahdeksannessa kerroksessa

2:02

Lastensairaalan nykyiset potilaat ja työntekijät eivät häiriinny rakennustyömaan metelistä, päinvastoin. Työmaan äänet ovat merkki siitä, että pian pienillä potilailla on uudet ja toimivat tilat.

Lastensairaalan rakennustyömaa lukuina

48 000 m²

230 000 m³

25 000 m³ betonia

Lähes 200 työntekijää

1 työmaagrilli

Uuden lastensairaalan työmaapäällikkö Matti Julin kertoo sairaalan A- ja B-lohkojen olevan kasassa parin viikon kuluessa. Sisävalmistelutyötkin ovat jo käynnissä, ja tekniikan asentaminen on voitu aloittaa.

Julin muistuttaa, että lastensairaala on erikoinen ja haastava rakennuskohde, jossa on normaalin talotekniikan lisäksi myös sairaalan omia järjestelmiä. Varavoima, kaasujärjestelmä sekä erityisen hyvä kosteuden ja pölynhallinta tuovat omat haasteensa.

Lastensairaalan rakennetaan sään armoilla

Takana on rakentajalle melko suotuisa talvi, mikä on mahdollistanut aikataulussa pysymisen. Mereltä puhaltava tuuli vaikuttaa torninosturin toimintaan ja kovimpien puhurien aikana nosturit eivät turvallisuussyistä voi pyöriä.

– Tässä vaiheessa, kun runkoa tehdään, se on vähän niin kuin sydän pysähtyisi. Ja sehän tiedetään, että kun sydän pysähtyy, vähän muutkin toiminnat sitten loppuvat, selventää Julin.

”Lapset ja perheet suunnittelun keskiössä”                 

Uudessa sairaalassa on aiempaa enemmän tilaa perheille ja vanhemmilla on paremmat mahdollisuudet olla mukana lasten hoidossa.

Ennen kaikkea suunnittelussa on otettu huomioon lasten viihtyvyys. Vuodeosastoilla yöpyville on luvassa esimerkiksi omat tabletit.

– Haluamme mahdollistaa lapsille arkisen ympäristön, jossa he voivat olla yhteydessä kavereihin, vanhempiin ja kouluun esimerkiksi tablettien avulla, HUS:n toiminnallisen suunnittelun päällikkö Pekka Lahdenne kertoo. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.