Uuden iPhone-mallin kaaviokuvat vuotivat tehtaalta? Tulossa kolmella takakameralla varustettu uusi iPhone-huippumalli

Applen tulevan iPhone-mallin, koodinimeltään D43, rakenteen kaaviokuvat ovat vuotaneet verkkoon. Uudet materiaalit ovat täysin yhteneväisiä tutun vuotajan OnLeaksin aiemmin julkaisemien mallinnosten kanssa.

Rakenteessa nähdään paikat ennen kaikkea kolmelle takakameralle. Kamerat olisi sijoitettu epäsymmetrisesti yläkulmasta löytyvän neliönmuotoisen alueen sisälle.

Applelta odotetaan tänäkin vuonna kolmea uutta iPhone-mallia. iPhone XS:n ja iPhone XS Maxin seuraajat ovat Bloombergin mukaan koodinimiltään D42 ja ja nyt esillä oleva D43, ja lisäksi tulossa on seuraaja edullisemmalle iPhone XR:lle. Uusien mallien odotetaan näyttävän pääosin nykyisiltä edeltäjiltään kameramuutoksia lukuun ottamatta ennen suurempia muutoksia vuonna 2020.

Tämän vuoden uusista huippu-iPhoneista suurikokoisemmassa tulee olemaan kolme takakameraa. Kolmannen takakameran on kerrottu tulevan tarjoamaan laajemman kuvakulman ja mahdollistavan aiempaa enemmän zoomia. Käytännössä kyse lienee siis superlaajakulmakameran lisäämisestä pääkameran ja telekameran rinnalle. Aiemmissa huhuissa tosin esillä on ollut myös telekameran optisen zoomin kasvu 3x-tasolle.

Bloomberg toteaa kolmannen kameran tallentavan myös enemmän pikseleitä, jonka myötä ohjelmisto voisi esimerkiksi automaattisesti korjata videota tai kuvaa niin, että muuten ulos alkuperäisestä jäänyt henkilö mahtuukin mukaan.

Uusi Apple-järjestelmäpiiri ja päivitetty Face ID -kasvojentunnistuksen sensori tulevat kuulumaan vuoden 2019 iPhone-uudistuksiin. Erinäiset raportit ovat kertoneet myös käänteisen langattoman latauksen tuesta eli mahdollisuudesta ladata muita laitteita asettamalla ne iPhonen takapinnan päälle kuten jo Huawein ja Samsungin huippupuhelimissa sekä lasipinnan viimeistelystä uudenlaisella mattakäsittelyllä.

Apple tulee näillä näkymiin jatkamaan yhä omalla Lightning-liitännällään, ja näin harkittua siirtymistä USB-C-liitäntään olisi vähintäänkin lykätty.

OnLeaks on aiemmin julkaissut mallinnoskuvia myös erilaisesta kolmella takakameralla varustetusta iPhonesta, mutta näyttää siltä, että lopulta tuotantoon on etenemässä neliömäisen kamera-alueen sisältävä malli.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja