Uuden Bugattin suorituskyky ei jätä jossiteltavaa – kiihtyvyys 0-300 km/h 15 sekuntia

Bugatti järjesti tiedotustilaisuuden Dubaissa uudesta Chiron-hyperautosta. Tilaisuudessa mukana olleet tahot kertoivat lisätietoja tulevasta uutuudesta.

Carscoops-autosivusto uutisoi yksityiskohtaisia tietoja uuden Bugatti Chironin suorituskyvystä. Jo aikaisemmin julkaistujen tietojen mukaisesti moottorina toimii neljälle turbolla varustettu 8,0-litrainen W16-moottori. Tehoa tästä laitoksesta irtoaa noin 1 500 hevosvoimaa ja vääntöä 1 500 newtonmetriä. Uutena tietona valmistaja oli nyt kertonut potentiaalisille asiakkailleen hurjasta suorituskyvystä.

Bugattin uusi tykki saavuttaa satasen nopeuden 2,3 sekunnissa. Kiihtyvyys jatkuu hurjana, sillä valmistajan mukaan kiihdytys välillä 0-300 km/h kestää ainoastaan 15 sekuntia. Huippunopeudesta ei ole vielä varmaa tietoa, mutta joidenkin lähteiden mukaan nopeusmittari yltää lukemaan 500 km/h. Lukema ei tietenkään tarkoita suoranaisesti huippunopeutta, mutta valtaosa veikkauksista kertoo nopeuden olevan luokkaa 450 km/h.

Uusia tietoja ovat myös se, että autosta löytyy yhteensä 15 jäähdytintä, kun edeltäjä Veyronissa niin oli kymmenen. Vaihteistona toimii 7-portainen kaksoiskytkinautomaatti ja pysähtymisestä huolehtivat edessä 420 ja takana 400 millimetriset jarrulevyt.

Auton lopullista ulkonäköä ei ole vielä julkaista, mutta siitä on saatu hyviä viitteitä Vision Gran Turismo Conceptin muodossa.

Uusi Bugatti Chiron esitellään todennäköisesti ensi keväänä Geneven autonäyttelyssä. Tuotanto rajoitetaan todennäköisesti noin 500 kappaleeseen ja tiettävästi Bugattilla on jo noin 120 autosta kiinnostunutta asiakasta.

Lue myös:

    Uusimmat