Mainos

Uudella maa- ja metsätalousministerillä tuntuvasti velkaa

Uudella maa- ja metsätalousministerillä Jari Lepällä (kesk.) on kiinteistöjen hankinta- ja yrityslainoja reilun 650 000 euron edestä yhdessä puolisonsa kanssa. Tämä käy ilmi valtioneuvoston selvityksestä uusien ministerien sidonnaisuuksista.

Uudella eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministerillä Sampo Terholla (ps.) on asuntolainaa 330 000 euron edestä, kun taas uudella oikeusministerillä Antti Häkkäsellä (kok.) ei ole valtioneuvoston selvityksen mukaan lainoja ollenkaan.

Leppä on yksi hallituksen velkaisimmista ministereistä, mutta hänen lainojensa määrä jää jälkeen esimerkiksi liikenne- ja viestintäministeri Anne Berneristä (kesk.), joka ilmoitti ministerinä aloittaessaan lainojensa yhteismääräksi 790 000 euroa.

Leppä omistaa pieniä määriä Kemiran, Suur-Savon Sähkön, Telia Companyn ja Tikkurilan osakkeita sekä osuuksia Osuuskunta Tuottajain Maidossa ja Osuuskunta Metsäliitossa. Peltoa Antinmäen tilan isännällä on vajaat 50 hehtaaria ja metsää vajaat 200 hehtaaria. Lisäksi Leppä omistaa kolme vuokrattavaa lomamökkiä ja yhden vuokrattavan omakotitalon.

Terho omistaa rahasto-osuuksia 137 000 euron edestä, mutta Häkkäsellä ei valtioneuvoston selvityksen mukaan ole osakeomistuksia eikä muuta merkittävää varallisuutta.

1:14

Aktiivisia kuntapolitiikassa

Leppä on Pertunmaan ja Häkkänen naapurikunnan Mäntyharjun kunnanvaltuuston jäsen. Terho puolestaan on Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen kesäkuusta alkaen. Leppä kertoo luopuvansa Pertunmaan kunnanvaltuuston puheenjohtajan tehtävästä kesäkuussa.

Samoin Leppä kertoo anoneensa eroa muun muassa Veikkauksen hallintoneuvoston jäsenyydestä. Niin ikään hän kertoo pidättäytyvänsä ministeriaikanaan Osuuskauppa Suur-Savon edustajiston jäsenyyden hoitamisesta.

Terho ilmoittaa valtioneuvoston selvityksessä olevansa Suomalaisuuden liiton puheenjohtaja, Häkkänen puolestaan Suur-Savon Sähkön hallintoneuvoston jäsen. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.