Puolen miljoonan asuntolaina ja tuhteja osakesalkkuja – uusien ministerien sidonnaisuudet julkaistiin

Valtioneuvoston tekemästä selvityksestä paljastui, että monella ministerillä on isoja asuntolainoja ja sijoitusomaisuutta.

Ministerien tulee antaa nimitetyksi tultuaan selvitykset elinkeinotoiminnastaan, omistuksistaan yrityksissä ja muusta merkittävästä varallisuudestaan eduskuntaa varten.

Timo Harakalla tukeva osakesalkku

Työministeri Timo Harakalla (sd.) on varallisuutta satojentuhansien eurojen edestä. Häneltä löytyy muun muassa tukeva osakesalkku ja sijoitusasuntoja.
Asuntolainaa Harakalla ei ole, kuten useimmilla muilla uusilla ministereillä. 

Harakan salkusta löytyy muun muassa Fortumia, Nestettä ja Nokiaa. Hänellä on tulonhankkimislainaa 81 125 euroa.

Ulkoministeri Pekka Haavistolla (vihr.) on kiinteistöihin ja kiinteistöjen peruskorjauksiin liittyviä velkoja yhteensä 530 000 euroa.

Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.) maksaa 385 000 euron ja puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) 300 000 euron asuntolainaa.

Pääministeri Antti Rinteen (sd.) velkojen ja muiden taloudellisten vastuiden suuruusluokaksi kerrotaan noin 200 000 euroa, mutta niitä ei eritellä. Hänen ei ilmoiteta omistavan merkittävää varallisuutta, esimerkiksi kiinteää omaisuutta.

Ohisalolla yli 500 000 asuntolaina puolison kanssa

Monet ministerit maksavat tuhtia asuntolainaa yhdessä puolison kanssa. Esimerkiksi sisäministeri Maria Ohisalolla (vihr.) on yhdessä puolisonsa kanssa 505 000 euroa asuntolainaa ja tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikolla (kesk.) 397 000 euroa.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepällä (kesk.) on kiinteistöjen hankinta- ja yrityslainoja 540 600 euroa yhdessä puolisonsa kanssa. Antinmäen tilan isäntä omistaa omaa peltoa ja metsää, kolme vuokrattavaa lomamökkiä ja kaksi omakotitaloa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja