Mainos

Uskomatonta: Sähkökaapeissa karjuvat karhut heräävät eloon katutaiteilija Jussin teoksissa

0:27

Helsinkiläinen katutaiteilija Jussi TwoSeven tuo maalauksillaan luonnon kerrostalojen keskelle.

35-vuotias TwoSeven on työskennellyt täysipäiväisenä ammattitaiteilijana noin viisi vuotta ja hänen teoksistaan huokuu näyttävä, persoonallinen ja pysähdyttävän luonnonläheinen tyyli.

TwoSeven maalaa teoksensa graffiti-tyylin innoittamana. Kyse ei ole kuitenkaan perinteisestä graffititaiteesta, vaan TwoSeven on hionut itselleen oman tekniikan, jossa hän käyttää sabluunoita ja yhdistelee seinämaalia ja spraymaalia.

TwoSeven on tehnyt suurikokoisia teoksia useisiin eri kaupunkeihin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Osa teoksista on jopa koko rakennuksen seinän kokoisia, pitkälle erottuvia kuvia.

TwoSevenin teoksissa toistuu luonto ja eläinaiheet.

– Haluan julkisilla teoksilla muistuttaa ihmisiä meitä ympäröivästä luonnosta. Minusta eläinkuvat sopivat kaupunkitilaan ja muistuttavat samalla mm. ilmastonmuutoksen vaikutuksista.

TwoSevenin mukaan palaute on ollut erittäin hyvää.

– Paikalliset ovat ottaneet tekemäni työt osakseen, eikä niiden ympärillä ole ollut narinaa. Esimerkiksi Brightonissa paikalliset pitivät tekemistäni susiaiheisista teoksistani.

Useasta eri taideteoksesta tulee sulavasti liikkuva hahmo

TwoSevenin taideteokset ovat yksittäinkin hienoa katsottavaa, mutta ne ovat samalla osa suurempaa, digitaalisesti liikkuvaa kokonaisuutta.

Eri paikoissa sijaitsevat eläintaideteokset muodostavat nimittäin sulavan vaikutelman liikkeestä, kun niistä otetut kuvat asetetaan looppaamaan näyttöpäätteellä.

Esimerkiksi TwoSevenin Helsingin Kannelmäkeen tekemiä karhumaalauksia on kymmenen kappaletta, joista kaksi on isoja ja loput pienempiä. Kun kuvat liittää yhteen, niin syntyy video päätään kääntelevästä karhusta. Brightonin kaduille TwoSeven maalasi puolestaan viisi erillistä kuvaa susista. Kun nämä kuvat yhdistää, syntyy vaikutelma juoksevasta sudesta.

TwoSeven kertoo, että liikkeen avulla hän on saanut luotua teoksiinsa lisäulottuvuuden ja syvyyttä.

– Niistä muodostuu näin oma teos nettiä varten. Suunnittelen kaiken tämän etukäteen. Käyttämäni sabluunat mahdollistavat sen, että hahmon asento säilyy liikkeessä oikeana, vaikka teokset ovat todellisuudessa erikokoisia ja eri paikoissa. Osa teoksista on kaksimetrisiä ja osa vaikkapa nelimetrisiä, TwoSeven kertoo.

TwoSeven huomauttaa, että teoksista otettuja kuvia ei ole muokattu mitenkään, vaan liikevaikutelma syntyy suoraan eri taideteosten kuvia yhdistelemällä. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja