Uskomatonta draamaa! SaiPa erittäin värikkäiden vaiheiden jälkeen voittoon SM-liigan pudotuspeleissä – tasoitti otteluvoitot

SaiPa tasoitti otteluvoitot Ilvestä vastaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, kun se kukisti tupsukorvat 3-2-lukemin Lappeenrannassa.

Ottelun ratkaisu oli dramaattinen.

Ensimmäisessä jatkoerässä Ilveksen Joona Ikonen pääsi alivoimalla puolittaiseen läpiajoon, mutta SaiPan puolustaja Kalle Maalahti rikkoi häntä ja näin esti maalinteon.

Tilanteesta tuomittiin kuitenkin rangaistuslaukaus, jota asettui laukomaan Teemu Rautiainen. Rautiainen yritti laukoa kiekon SaiPa-maalivahdin Frans Tuohimaan jalkojen välistä, mutta Tuohimaa veti pidemmän korren.

Hetkeä myöhemmin Ilves-puolustaja Tuomas Salmela laukoi tolppaan.

Kun Ilves ei tehnyt maalia, iski SaiPan Ahti Oksanen 3-2-ratkaisumaalin ylivoimalla. Osumaa tarkistettiin monta minuuttia videolta ja lopulta osuma hyväksyttiin.

Ilves meni 1-0-johtoon Niko Peltolan osumalla avauserässä, mutta Robin Salo teki 1-1-tasoitusmaalin vielä erän aikana.

Toisessa erässä SaiPa meni 2-1-johtoon, kun Topi Nättinen onnistui maalinteossa, mutta Ilveksen Arttu Ruotsalainen teki 2-2-tasoitusmaalin.

Seuraava ja ratkaiseva kohtaaminen pelataan ensi viikon tiistaina Tampereella. Otteluvoitot ovat 1-1 ja puolivälieriin edetään kahdella voitolla.