Uskomaton taistelu! Maailmanlistan ykkönen joutui taipumaan – Dominic Thiem Ranskan avointen finaaliin

Itävallan Dominic Thiem ja Espanjan Rafael Nadal ratkaisevat viimevuotiseen tapaan tenniksen Ranskan avoimessa mestaruusturnauksessa kaksinpelin voiton. Thiem kukisti sateen katkomassa välierässään Novak Djokovicin 6–2, 3–6, 7–5, 5–7, 7–5.

Vuosi sitten Nadal voitti Thiemin loppuottelussa kolmessa erässä ja vei yhdennentoista kerran Ranskan avointen voiton. Nadal ei ole kertaakaan hävinnyt loppuottelua Pariisissa.

Djokovicin ja Thiemin välierä keskeytyi eilen sateen vuoksi, kun Thiem johti kolmatta erää 3–1. Kun ottelu jatkui, Thiem piti etumatkansa ja vei kolmannen erän 7–5. Thiem johti neljättä erää jo 4–2, mutta Djokovic kipusi takaisin peliin ja siirsi ratkaisua viemällä erän 7–5. Viides erä keskeytyi sateen ja tuulenpuuskien takia Thiemin johtaessa syötönmurron turvin 4–1.

Tauon jälkeen Djokovic aloitti syöttämisen omalla syöttövuorollaan tilanteessa 40–40. Heti ensimmäinen piste tauon jälkeen tuotti kiistanalaisen tilanteen, kun Thiemin lyönti meni televisiokuvan perusteella ulos ja Djokovic lopetti pelaamisen, mutta piste tuomittiin Thiemille. Itävaltalainen ei kuitenkaan pystynyt käyttämään murtomahdollisuuttaan, vaan Djokovic piti syöttönsä ja kavensi tilanteeksi 2–4.

Seuraavaan peliin Djokovic löysi uuden vaihteen ja mursi Thiemin syötön, mutta Thiem mursi heti takaisin ja pääsi tilanteessa 5–3 syöttämään otteluvoitosta. Djokovic selvisi kahdesta ottelupallosta ja pelastautui 5–5-tasatilanteeseen.

Thiem piti oman syöttönsä 6–5:een ja mursi Djokovicin syötön otteluvoittoon.