Uskomaton hetki eläintarhassa – oranki piti vahtia, kun Gemma imetti lastaan: "Ihan kuin se olisi halunnut suojella minua"

Wienin eläintarhassa perheensä kanssa vieraillut sai kokea henkilökohtaisesti, miten universaali käsite äidinrakkaus on.

Gemma Copeland, 30, oli vierailulla Schoenbrunnin eläintarhassa Wienissä Itävallassa alle nelikuisen poikansa Jasperin ja partnerinsa Shanen kanssa. Päivän päätteeksi he halusivat nähdä eläintarhan orangit, jotka olivat näkösällä aitauksessaan viettämässä leppoisaa iltapäivää, kertoo muun muassa Daily Mai.

Gemma halusi Jasperin pystyvän näkemään lähimpänä heitä istuskelevan yksilön ja istuutui alas maahan nojaten itseään aitausta erottavaa ikkunaa vasten vauva sylissään. Gemma halusi myös ottaa orangista kuvan, mutta ei halunnut sen häiriintyvän, joten hän yritti tehdä itsestään mahdollisimman pienen ja huomaamattoman.

"Olin aivan tämän upean olennon lumoissa"

Oranki oli noin parin metrin päässä hänestä, kun se yllättäen Gemmaa hetken katseltuaan nousi ylös ja kantoi palan kangasta mukanaan aivan Gemman eteen ikkunan toiselle puolelle. Se asettui istumaan aitauksessa aivan lasia vasten.

– Se katsoi minua silmiin ja nosti kätensä vasten lasia, aivan kuin koskettaakseen poikaani. Olin aivan tämän upean olennon lumoissa, Gemma muistelee kohtaamista.

Jasperille tuli nälkä ja paikalla ei ollut väkeä, joten Gemma päätti imettää lastaan. Orangin reaktio sai hänen henkensä salpautumaan, sillä se jäi istumaan Gemman vierelle suojelevaisesti ja seurasi syöttöhetkeä valppaana. Oranki istui hänen vierellään yli puoli tuntia nojaten vasten lasia, silittäen ja suukotellen sitä hellästi. Gemma kertoi, että kyyneleet olivat valuneet hänen poskiaan pitkin koko ajan, sillä tilanne oli ollut niin koskettava. Useat muut eläintarhan vierailijat olivat myös jääneet hiljaa etäälle seuraamaan ihmisäidin ja orangin kohtaamista.

– Ihan kuin se olisi halunnut suojella ja tukea minua, Gemma muistelee.

Solin suuri suru

Jälkikäteen hän sai kuulla, että kyseessä ollut Oranki, nimeltään Sol, oli menettänyt synnytyksessä oman poikasensa, joka oli syntynyt kuolleena.

WWF:n mukaan ihmisten ja orankien DNA on 96,4-prosenttisesti sama. Erittäin älykkäät orangit elävät suuren osan elämästään korkealla puissa, ja ne ovatkin mestarikiipeilijöitä. Orankeja uhkaa niiden viimeisten elinalueiden häviäminen Borneossa ja Sumatralla Kaakkois-Aasiassa. Ne ovat erittäin uhanalaiseksi luokiteltuja eläimiä.

– Saatamme olla eri lajeja, mutta imettäminen yhdisti meitä ja en tule koskaan unohtamaan tuota ainutlaatuista kohtaamista, Gemma kuvailee kohtaamistaan Solin kanssa.

Gemman partneri Shane kuvasi tilanteen. Tähän mennessä video on noussut viraaliksi hitiksi ja sen on nähnyt miljoonat ihmiset. Gemma kertoi myös, ettei hänen isoäitinsä meinannut saada itkusta loppua nähtyään videon.

Katso orangin ja Gemman kaunis kohtaaminen yltä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja