Uskoisitko? Tämä on varastetuin ruoka maailmassa

Maailmanlaajuisen tutkimuksen mukaan varkaiden suosikkituote ruokakaupoissa ei suinkaan ole mikään erityisen kallis ja erikoinen elintarvike.

Ison Britannian Center fo Retail Research -tutkimuskeskuksen tekemän selvityksen mukaan maailman varastetuin elintarvike on tuiki tavallinen juusto. Tutkimuskeskus teetti kyselyn yli 250 000 ruokakaupassa 43 maassa vuonna 2011. Tilastot osoittivat, että yli 4 prosenttia kauppojen juustoista päätyy varkaiden taskuun.

Tutkimuksen mukaan suurin uhka kaupoille ovat sen omat työntekijät sekä myymälävarkaat. Juusto on täydellinen tuote myymälävarkaille, sillä se on helppo sujauttaa taskuun ja siitä saa kelpo hinnan katukaupassa. Suurin osa varkauksista perustuukin jälleenmyyntiin. Muita korkean varastamisriskin elintarvikkeita ovat tuore liha, suklaa, alkoholi, merenelävät sekä yllättäen myös äidinmaitokorvikkeet.

Alkoholi ja kalliit lihatuotteet kelpaavat varkaille

Suomalaisista ruokakaupoista varkaat hamuavat erityisesti makeisia, alkoholituotteita sekä kallista lihaa.

Vuonna 2010 Suomessa tuli ilmi Tilastokeskuksen mukaan yhteensä noin 53 400 myymälävarkautta ja näpistystä. Myymälävarkauksien määrä kasvoi viime vuosikymmenen lopulla noin kymmenen prosenttia. Kauppojen mukaan nousun takana on vuonna 2008 voimaan tullut sakon muuntorangaistuksen poisto.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja