Uskoisitko? Näin helposti estät neljä yleisintä kotivahinkoa!

Muuttamalla hieman totuttuja tapoja kotioloissa voi ehkäistä monta kotivahinkoa.

Kotona sattuu ja tapahtuu, joten vakuutuksen on hyvä olla kunnossa. Yksinkertaisilla toimenpiteillä estät pahimmat vahingot.

Pop Vakuutuksen asiantuntijat ovat koonneet vinkit, joiden avulla voi ennaltaehkäistä kotivahinkoja ja tehdä kodista turvallisemman.

1. Pyykinpesukoneen hana on hyvä opetella sulkemaan pesukertojen välissä. Se vähentää painetta putkissa ja letkuissa, jolloin vesivahingon riski pienenee.

2. Pyykinpesukonetta ei kannata jättää yksin kotiin pyörimään. Vakuutusyhtiö saattaa nimittäin vähentää ison osan valvomatta jätettyjen kodinkoneiden aiheuttamien vahinkojen korvaussummasta.

3. Jos kylpyhuoneen tai keittiön putket ovat tukkeessa, niitä voi puhdistaa aluksi omin neuvoin. Jos tukokset jatkuvat, paikalle kannattaa kutsua putkimies. Aloita puhdistamalla lattiakaivo ja kippaa vielä putkimiehet perään. Myös pyykinpesukone kannattaa pestä silloin tällöin kuumimmalla ohjelmalla, sillä kuuma vesi puhdistaa viemärit tehokkaasti.

4. Palovaroittimen toimintakunto on myös hyvä tarkistaa säännöllisesti. Testaa ääni ja katso, vilkkuuko varoittimessa valo.

Näistä aloittamalla koti on taas vähän paremmassa turvassa. Jos kotivahinko sattuu kuitenkin omalle kohdalle, hätä ei ole suuri, jos vakuutusasiat ovat kunnossa. 

Lähde: MyyAsuntoni.fi

Lue myös:

    Uusimmat