Uskoisitko häntä viisikymppiseksi − katso kuvat!

Vastikään viisikymppisten kastiin kohonnut Eini säteilee upeana, kuten aina. Ikäkriisi on laulajalle tuntematon käsite. Elämähän vasta alkoi nelikymppisenä!

Eini vastaa puhelimeen rentoutuneen kuuloisena. Pyöreät 50 vuotta ei ole laukaissut ikäkriisiä, joskin Einin on yhä vaikea uskoa asiaa todeksi.

− Vietin ikään kuin jonkun toisen viisikymppisiä, minähän olen 40! Mietin, että olenko tämä oikeasti minä, Eini sanoo hersyvästi nauraen.

Neljäkymmentä vuotta oli Einin elämässä merkkipaalu, joka muutti täysin laulajan sisäisen maailman. Eini kokee, että elämä alkoi vasta tuolloin.

− Vasta nelikymppisenä uskalsin olla oma itseni. Tajusin, ettei minun tarvitse välttämättä miellyttää muita, kunhan itselläni on hyvä olla. Monella on uskallus jo nuorena, mutta minulla ei, koska olin aina kantanut kiltin tytön leimaa.

− Muutos oli valtava, ja nyt elän tätä riemua, laulaja iloitsee.

Oma itsensä läpi uran

Einin artisti-imago on ollut eroottissävytteinen jo ensimmäisestä levytyksestä alkaen. Omissa silmissään Eini oli tuolloin tavallinen nuori tyttö, joka ei suunnitellut ratsastavansa seksikkyydellä. Päinvastoin, Eini kokee, että hän on saanut olla oma itsensä.

− Varmaan se, että olin nuori ja kurvit kohdallaan, sai lehdet haluamaan tietynlaisia kuvia. Myös lauluni ovat olleet vähän sellaisia viekottelevia, Eini pohtii.

Kaapuun laulaja ei halua viisikymppisenäkään verhoutua. Eini seuraa muotia ja pitää pukeutumisesta.

− Nyt olen tosin miettinyt, voinko vielä vetää minihameen päälle. Onko se soveliasta, vaikka jalat kestävätkin sen? Jokainen joutuu tämän kysymyksen äärelle.

Aira Samulin on hyvä esimerkki: siinä on nainen, joka uskaltaa olla sellainen kuin on!

Lämmin palaute kannustaa

Imagosta huolimatta yleisö on suhtautunut Einiin kautta vuosien asiallisesti. Häiriköintiä laulaja ei ole saanut lainkaan osakseen.

Yleisöltä suoraan saatu palaute lämmittää erityisesti mieltä.

− Minusta on äärettömän ihanaa, että naiset tulevat halaamaan. Oman ikäluokan naiset sanovat, että olen heille esikuva, rohkeasti oman ikäinen, joka pitää itsestään huolta. Nuoremmat taas sanovat, etteivät voisi kuvitella, että oma mutsi vetäisi keikkaa tuollaisella otteella.

Nuorempana Eini koki välillä, että naiset pitivät häntä uhkana.

− Saattoi tulla väärinkäsityksiä, että yritän viedä joltain miestä. Enää väärinkäsityksiä ei tapahdu, koska luottamus yleisön ja minun välillä on niin suuri. He tietävät, että pieni flirtti kuuluu show'hun.

Eini pähkinänkuoressa

- Aloitti varsinaisen keikkailun jo 14-vuotiaana.

- Tuli tunnetuksi vuonna 1978 laululla Yes sir, alkaa polttaa.

- Vaihtoi musiikkityyliään 1980-luvun puolivälissä tanssimusiikkiin.

- 2000-luvulla palasi discoiskelmien pariin.


Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja