Uskalla näyttää nautintosi kumppanin edessä – itsetyydytys kuuluu myös parisuhteeseen

Itsetyydytystä ei tule hävetä – ei yksin, tai edes oman kumppanin edessä.

RFSU:n erityistason seksuaaliterapeutti Sari Mäen mukaan ihmisille on tullut rohkeutta ottaa selvää omasta nautinnostaan: itsetyydyttäminen ei ole enää tabu, jota häpeillään korvat tulipunaisina ja josta ei puhua pukahdeta.

– Seksistä puhutaan nykyään paljon vapautuneemmin. Kun ajatellaan sitä ikäluokkaa, jota vaikkapa oma 70-vuotias äitini edustaa, heidän ikäluokassaan ei varmaan edes puhuttu itsetyydytyksestä mitään. Ja jos vanhemmat saivat siitä kiinni, sehän oli järkytys, Mäki kuvaa.

– Nykyään ajatellaan, että itsetyydytys on keino oppia nauttimaan omasta kehosta sekä huolehtia omasta seksuaalisesta tarpeesta. Se on kannustettavaa kaikissa ikäryhmissä.

Sooloseksiä yhdessä

Sooloseksi ei välttämättä tapahdu yksin: yhdessä itsetyydyttäminenkään ei ole enää niin harvinaista.

– Itsetyydytyksellä pystyy näyttämään kumppanille, millä tavalla kosketus tuntuu hyvälle, ja mikä sen oman nautinnon takana on. Kyllä sanoisin, että itsetyydyttäminen kumppanin kanssa olisi jopa suorastaan suositeltavaa, jos on turvallinen ja hyvä suhde, jossa uskaltaa lähteä siihen, Mäki kuvailee.

Mäen mukaan itsetyydytys on tärkeä keino opetella tuntemaan oman nautintonsa lähteet – tämän myötä myös oppii ohjaamaan kumppaniaan siihen, mistä itse pitää.

– Itsetyydytys on oman kehon tuntemista, että tietää mitä kehossa tapahtuu nautinnon aikana ja miltä oma keho tuntuu.

– Jos esimerkiksi orgasminsaanti on vaikeata, ensin pitää lähteä liikkeelle siitä, että opettelee saamaan orgasmin itse. Sen jälkeen voi lähteä siirtämään niitä keinoja yhdessä kumppanin kanssa yhteiseen seksiin, Mäki ohjeistaa.

Mäki muistuttaa, että on olemassa myös ihmisiä jotka eivät harrasta itsetyydytystä tai seksiä ja tämänkin pitää olla hyväksyttävää.

– Kyllä itsetyydytyksen pitää olla sallittavaa ja hyväksyttävää kaikille.

Lue myös:

    Uusimmat