Mainos

Useita kuollut Madeiralla puun kaaduttua väkijoukkoon

0:54

Ainakin 11 ihmistä on kuollut ja 35 loukkaantunut Madeiralla puun kaaduttua keskelle väkijoukkoa.

Portugalin yleisradioyhtiö RTP:n mukaan puu kaatui vähän puolenpäivän jälkeen paikallista aikaa pääkaupunki Funchalin lähistöllä kirkon pihamaalla. Paikalla oli meneillään katolilainen uskonnollinen juhla.

Uhrimäärää ei ole vielä vahvistettu. Viranomaiset pitävät myöhemmin asiasta tiedotustilaisuuden.

Neljän ihmisen kerrotaan loukkaantuneen vakavasti. Paikalla olevan RTP:n toimittajan mukaan kaksi kuolleista olisi lapsia.

Puun kerrotaan kaatuneen paikalla, jossa myytiin kynttilöitä juhlan vieraille. Puun kerrotaan olleen jopa 200 vuotta vanha ja RTP:n haastattelemat ihmiset kertovat, että sen runko oli ontto. RTP:n mukaan viranomaiset eivät olleet reagoineet puun kuntoon, vaikka siitä oli varoitettu useasti.

Madeiran suurimmaksi kuvailtu juhla Nossa Senhora do Monte on keskeytetty onnettomuuden vuoksi. BBC:n mukaan myös viime vuoden juhla jouduttiin keskeyttämään, tuolloin laajojen metsäpalojen takia.

Madeira Island News kertoo, että viranomaisia oli huomautettu puun vaarallisuudesta jo vuonna 2014. Kaatunut puu oli noin 200-vuotias tammi, jonka kerrottu olleen ontto.

Saarelle aiotaan julistaa kolmen päivän suruaika. Portugalin presidentti Marcelo Rebelo de Sousa on matkalla saarelle. Pääministeri Antonio Costa on esittänyt osanottonsa turman uhreille.

Madeira on suosittu turistikohde, jossa vierailee vuosittain lukuisia suomalaisiakin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.