Ainakin 12 kuollut Madeiralla puun kaatuessa – tiedossa ei suomalaisuhreja

Useita kuollut Madeiralla puun kaaduttua väkijoukkoon 0:54

Madeiralla 12 ihmistä on kuollut ja 52 loukkaantunut puun kaaduttua keskelle väkijoukkoa, kertoo Portugalin yleisradioyhtiö RTP.

RTP:n mukaan puu kaatui vähän puolenpäivän jälkeen paikallista aikaa pääkaupunki Funchalin lähistöllä kirkon pihamaalla. Paikalla oli meneillään uskonnollinen juhla.

Viranomaiset vahvistivat uhrimäärän tiedotustilaisuudessa alkuillasta paikallista aikaa.

Loukkaantuneita toistaiseksi seitsemän

Seitsemän ihmistä loukkaantui vakavasti. Viranomaisten mukaan kymmenen ihmistä kuoli turmapaikalla ja uhrien joukossa on kaksi lasta. Loukkaantuneiden joukossa on myös lapsia ja muiden maiden kansalaisia. Viranomaisten mukaan yksi heistä on ranskalainen, yksi saksalainen ja yksi unkarilainen. 

Ulkoministeriöistä kerrotaan, että tällä hetkellä ei ole tietoa, että onnettomuudessa olisi loukkaantunut suomalaisia. Madeira on varsin suosittu turistikohde suomalaistenkin keskuudessa. MTV Uutisten tietojen mukaan saarelle lensi viimeksi eilen noin 200 suomalaista.

Nossa Senhora do Monte -juhlaa on mainostettu Madeiralla näyttävästi. Kyseessä on yleinen vapaapäivä saarella. 

Puun kerrotaan kaatuneen paikalla, jossa myytiin kynttilöitä juhlan vieraille. Puun kerrotaan olleen hyvin vanha, ja RTP:n haastattelemat ihmiset kertovat, että sen runko oli ontto. RTP:n mukaan viranomaiset eivät olleet reagoineet puun kuntoon, vaikka siitä oli varoitettu useasti.

Madeiran suurimmaksi kerrottu juhla on keskeytetty onnettomuuden vuoksi. Saarelle aiotaan julistaa kolmen päivän suruaika. Portugalin presidentti Marcelo Rebelo de Sousa on matkalla saarelle. Pääministeri Antonio Costa on esittänyt osanottonsa turman uhreille.  

BBC:n mukaan myös viime vuoden juhla jouduttiin keskeyttämään, tuolloin metsäpalojen takia.

Lue myös:

    Uusimmat