MTV paikan päällä Afganistanin pakolaisten täyttämässä Pakistanissa: Naapurimaa toivoo Talebanin tuovan vakautta

3:21
MTV Uutisten Niko Nurminen kertoo videolla, mikä tilanne on Afganistanin evakuointien osalta ja miten Talebanin valtaannousu vaikuttaa maan naapureihin.

Afganistanin kärjistynyt tilanne kasvattaa paineita myös naapurimaassa Pakistanissa. Kun alle viikon päästä ilmasilta ja lennätysoperaatiot Kabulista loppuvat, pakolaisten uskotaan yrittävän lähteä Afganistanista maarajoja pitkin muun muassa Pakistaniin.

MTV:n toimittaja Niko Nurminen Pakistanin Islamabadista kertoo, että maassa on virallisten tietojen mukaan jo entuudestaan 1,5 miljoonaa afganistanilaista pakolaista, mutta epävirallisten tietojen mukaan määrä on jopa kolme miljoonaa. Nyt pakolaisia ennakoidaan tulevan lisää.

Pakistanin valtiojohto on esittänyt toiveikkaita ajatuksia siitä, että Taleban voisi vakauttaa Afganistania ja mahdollistaa pakolaisten takaisinasuttamisen.

– Pakistan on ensimmäisten joukossa luomassa suhteita Afganistanin Taleban-hallintoon. Se on kuitenkin ollut selvää, että Pakistan ei ole lähdössä ainakaan ensimmäisten joukossa tunnustamaan Taleban-hallintoa, Nurminen kertoo.

Toistaiseksi tilanne on maassa kuitenkin jännittynyt ja Afganistanin tilanteen seurauksia seurataan maassa tarkasti. 

MTV Uutiset seuraa tilanteen kehittymistä paikan päällä ja raportoi alueelta tulevien päivien aikana suorissa lähetyksissä. 

Juttua ja otsikkoa täsmennetty 25.8. kello 18.05: Maassa on ollut jopa miljoonia afganistanilaispakolaisia jo entuudestaan, mutta Talebanin valtaannousu voi johtaa uuteen pakolaisaaltoon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja