Mainos

USA:ssa kuohuu: Trump haukkui rumasti naistoimittajaa Twitterissä – "Presidentille sopimatonta käytöstä"

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin Twitter-käyttäytyminen oudoksuttaa entistä enemmän. Nyt Trumpin hampaissa on yhdysvaltalainen aamu-tv-juontaja, jota presidentti on sivaltanut useissa seksistisissä tviiteissä haukkuen naista muun muassa tyhmäksi.

Yhdysvalloissa päivän pääaiheita on tänään ollut presidentti Trumpin asiaton tviittailu. Trump meni tviiteissään henkilökohtaisuuksiin ja nimitti MSNBC-kanavan uutisankkuri Mika Brzezinskia hulluksi, jolla on alhainen älykkyysosamäärä.

Trump myös kirjoitti, että Brzezinski oli hakeutunut presidentin seuraan tämän uuden vuoden vastaanotolla Mar-a-Lagossa, mutta kieltäytyneensä tämän seurasta, koska juontajan kasvot "olivat vuotaneet niin pahasti kasvojenkohotusleikkauksen jäljiltä". 

Trumpin Twitter-raivon kohteeksi joutunut Mika Brzezinski juontaa yhdessä Joe Scarborough'n kanssa Morning Joe -nimistä aamuohjelmaa, jossa on toisinaan arvosteltu Trumpia ankarasti.  

Brzezinski on julkaissut myös oman vastauksensa.

Trumpin hampaissa aiemminkin

Kyseessä ei suinkaan ollut ensimmäinen kerta, kun Mike Brzezinski on joutunut Trumpin epäasiallisen huomion kohteeksi. Edelliset hyökkäykset juontajaa kohtaan ovet kuitenkin ajalta, jolloin hän ei vielä ollut nykyisessä virassaan.

Trumpille sataa kritiikkiä

Trumpin käytös on tuomittu laajalti. Morning Joe -ohjelmaan lähettävän MSNBC-kanavan viestintäosasto syyttiää presidenttiä kiusaamisesta ja valehtelemisesta.

Demokraatit puolestaan ovat todenneet Trumpin jatkavan tuoreimmalla tempauksellaan naisvihan ja seksismin lietsomista. Myös monet republikaanipuolueen senaattorit ovat tuominneet Trumpin viimeisimmän tempauksen presidentille sopimattomasta käyttäytymisestä.  

Valkoisen talon edustaja sen sijaan on puolustanut Trumpia toteamalla, että Morning Joe -ohjelmassa on hyökätty presidenttiä vastaan lukuisia kertoja. Hänen mukaansa presidentti ei ole mennyt tviiteissään liian pitkälle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.