USA nuiji Naisleijonat

Suomi on hävinnyt Yhdysvalloille 3–0 naisten jääkiekon MM-turnauksessa. Naisleijonat kohtasivat joukkueen A-lohkon toisessa ottelussaan varhain maanantaina Suomen aikaa. Suomi hävisi lauantain vastaisena yönä avausottelunsa Kanadalle maalein 3–5.

Yhdysvallat on hallitseva maailmanmestari. Se kukisti Suomen voittolaukauskilpailussa vuoden 2019 MM-kilpailujen loppuottelussa Espoossa.

Suomen ja Yhdysvaltain tuoreessa kohtaamisessa jaettiin kaikkiaan kymmenen rangaistusta. Suomelle satoi pelkästään ensimmäisessä erässä kolme kaksiminuuttista, joista ensimmäinen jo avausminuutilla.

Suomen joukkueesta rangaistukset ottivat avauserässä Julia Liikala, Susanna Tapani ja Tanja Niskanen. Naisleijonien neljännen rangaistuksen otti Minnamari Tuominen viimeisen erän loppupuolella.

Yhdysvallat puolestaan keräsi kuusi rangaistusta, joista puolet toisessa erässä.

Räisänen torjui 36 laukausta

Kanadalle hävityssä avausottelussa Suomella oli maalilla Anni Keisala, joka torjui 39 laukausta. Yhdysvaltalaisten laukauksia Suomen maalilla otti vastaan Meeri Räisänen, joka torjui kaikkiaan 36 laukausta.

Yhdysvaltain maalilla puolestaan edusti Nicole Hensley, joka torjui kymmenen laukausta.

Yhdysvallat nakutteli maaleja tasaiseen tahtiin, yhden erää kohden. Ensimmäiset pisteet taululle takoi Grace Zumwinkle. Toisen erän maalintekijäksi sen sijaan nousi Kelly Pannek ja kolmannen erän onnistuja oli Hilary Knight.

Sekä Zumwinkle että Knight ottivat maaliensa oheen myös kaksiminuuttiset väkivaltaisuudesta.

Suomalaisilla on tiedossa kaksi välipäivää. Seuraavat ottelut ovat ohjelmassa keskiviikkona ja torstaina. Ottelut alkavat Suomen aikaa iltayhdeksältä.