Naisleijonat kärsi tappion Kanadalle MM-kenraalissaan – 18-vuotias debytantti iski maalin

Suomen naisleijonat on hävinnyt Kanadalle Suomen aikaa aikaisin torstaina pelatussa harjoitusottelussa. Kanadalaiset kaatoivat suomalaiset lukemin 4–1.

Ensimmäisessä erässä leijonat pääsivät johtoon, kun peliä oli pelattu yli kuusi minuuttia. Suomen ainoan osuman laukoi 18-vuotias aikuisten MM-kisojen debytantti Sofianna Sundelin.  Esityön maaliin teki Aino Karppinen.

Kanada tuli tasoihin erän lopulla, kun Natalie Spooner ohitti ottelun avauspuoliskon Suomen maalilla pelanneen Anni Keisalan. 30 laukausta puolikkaassa ottelussa torjunut Keisala antoi vastuun Meeri Räisäselle,  ja 1–1-numeroista lähdettiin myös päätöserään.

Se eteni yli puolivälin, kunnes Räisänen joutui antautumaan Emily Clarkille. Kanada otti lopussa kaksi jäähyä ja Suomi haki tasoitusta 6–3-ylivoimalla ilman maalivahtia. Kanada osui kahdesti tyhjiin ja voitti 4–1.

Naisten jääkiekon maailmanmestaruusturnaus alkaa perjantaina Kanadan Calgaryssä. Suomi kohtaa avausottelussaan jälleen Kanadan. Peli alkaa Suomen aikaa lauantaina kello 01.

Jääkiekon naisten MM-kisat pelattiin viimeksi vuonna 2019 Espoossa. Tuolloin Suomi sai kisoissa hopeaa.