Naisleijonat hävisi taas – Elisa Holopainen hääri tehopelaajana

Jääkiekon naisten MM-kisoissa Suomen Naisleijonat hävisi sunnuntaina Yhdysvaltoja vastaan. Emäntäjoukkue voitti Suomen maalein 5–3.

Elisa Holopainen iski kahdesti kiekon verkkoon. Holopainen vei Suomen johtoon, kun ensimmäistä erää oli pelattu hieman vajaa seitsemän minuuttia. Maalista syöttöpisteen kirjautti Jenni Hiirikoski.

Abbey Murphy kuitenkin tasoitti tilanteen vain noin minuuttia myöhemmin.

Yhdysvallat pääsi erässä johtoasemaan Hilary Knightin maalilla, mutta ei kestänyt kauaa ennen kuin Holopainen iski tilanteen tasoihin Michelle Karvisen ja Nelli Laitisen esityöskentelyn ansiosta. Holopaisen molemmat osumat syntyivät ylivoimalla ja hänet valittiin ottelussa myös Suomen parhaaksi pelaajaksi.

Lopullinen sinetti kolmannessa erässä

Toisessa erässä Yhdysvaltojen Taylor Heise ja Kendall Coyne veivät joukkueensa johtoon maaleillaan. Sofianna Sundelinin onnistui kaventaa tilanne samaisessa erässä Susanna Tapanin ja Anni Keisalan korjattua maalista syöttöpisteet. Ottelun lopullinen niitti nähtiin kolmannessa erässä Taylor Heisen maalin muodossa, kun erää oli pelattu vain 15 sekuntia.

– Se oli melko hyvä kamppailu, mutta voimme aina parantaa tekemistämme. Meidän pitäisi olla täydessä iskukunnossa. Olemme pelanneet hyvin eri joukkueita vastaan, Holopainen kommentoi Kansainvälisen Jääkiekkoliiton sivuilla.

Anni Keisala torjui Suomen maalilla 40 laukausta ja Yhdysvaltojen Aerin Frankelinille puolestaan vain yhdeksän torjuntaa.

Naisleijonat päättää alkulohko-ottelunsa maanantaina ottelulla Sveitsiä vastaan, jolloin joukkue hakee kisojen ensimmäistä otteluvoittoaan. Suomi hävisi avausottelussaan Tshekille 0–4 ja sen jälkeen Kanadalle 1–4.

– Siitä tulee hyvä peli ja parempitasoinen kuin tähänastiset pelit. Meidän täytyy kuitenkin tehostaa maalintekoyrityksiämme, Holopainen sanoi tulevasta Sveitsi-ottelusta.

Yhdysvaltojen Coyne puolestaan kiitteli ottelun yleisön kannustusta kotijoukkueelle.

– USA-huudot todellakin nostavat sykettä, riippumatta pelitilanteesta, joten ilmapiiri oli ilmiömäinen tänään. Se jatkaa vain paranemistaan, mitä pidemmälle turnauksessa pääsemme.