Anni Keisala torjui lähes 70 kertaa – Naisleijonille kylmää kyytiä MM-jäällä

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue on hävinnyt MM-kisojen alkulohkon ottelun Yhdysvaltoja vastaan lukemin 1–6.

Suomi lähti otteluun pahojen poissaolojen rasittamana. Naisleijonien pelillinen johtaja Susanna Tapani ei ollut kokoonpanossa. Myöskään Kanada-ottelussa ulosajon saanut Petra Nieminen ei pelannut.

Ottelun kuva oli tylyn selkeä. USA painoi päälle kuin yleinen syyttäjä.

Avauserässä Suomi rimpuili tasatilanteessa seitsemisen minuuttia. Lopulta Jincy Dunne napautti Yhdysvallat johtoon.

Hetkeä myöhemmin Naisleijonat juhli jo tasoitusta, kun Julia Liikala painoi kiekon USA:n maaliin. Kiekon riistänyt Sanni Vanhanen kuitenkin rikkoi vastustajaa, ja lopputuloksena maali hylättiin. Suomi joutui tilanteessa alivoimalle.

Ensimmäisen erän torjuntalukemat kertovat asetelmasta oleellisen: Anni Keisala nappasi 27 kiekkoa, kun Yhdysvaltojen maalilla Madeline Rooney torjui vain kahdesti.

Keskimmäisessä erässä USA varmisteli vääjäämätöntä voittoaan nakuttelemalla kiekon kahdesti ohi Keisalan. 3–0 -maalin iski Amanda Kessel. Anni Keisalan työtahti pysyi suurin piirtein samalla tasolla. Kahden erän jälkeen kasassa jo 51 koppia.

Suomi sai kuparisensa rikki päätöserän alussa. Ella Viitasuo tinttasi kiekon yläkulmaan erän avausminuutilla. Tilannetta edelsi Suomen erinomainen karvauspeli hyökkäyspään aloituksen jälkeen.

USA ei varsinaisesti horjunut kavennuksen jälkeen, vaan Kessel iski illan toisensa pari minuuttia myöhemmin. Ottelun päätöshetkillä jenkit nakuttelivat vielä pari lisäosumaa.

Suomen joukkueen ehdoton sankari oli maalivahti Keisala, joka kirjasi lopulta hätkähdyttävät 66 torjuntaa. Yhdysvallat vei laukaisutilaston murskaavasti 72–16.

Suomi on kohdannut MM-turnauksen kahdessa ensimmäisessä ottelussa kaksi suurinta naisten kiekkomahtia. Lopputuloksena kädessä on luu. Yhdysvallat johtaa lohkoa voitettuaan molemmat ottelunsa.

Turnaus jatkuu Naisleijonien osalta maanantaina, kun vastaan asettuu Japani.