USA:n YK-lähettiläs: Pohjois-Korealle esitetään uusia pakotteita

YK:n turvallisuusneuvosto on kokoontunut hätäkokoukseen pohtimaan Pohjois-Korean tilannetta, sillä maa testasi eilen mannertenvälistä ballistista ohjusta.

YK-lähettiläs Nikki Haleyn mukaan Yhdysvallat aikoo esittää uusia pakotteita Pohjois-Korealle.

-Tulevina päivinä tuomme turvallisuusneuvostolle päätöslauselman, joka nostaa kansainvälistä vastausta tavalla, joka on suhteessa Pohjois-Korean tilanteen kiihtymiseen, Haley sanoi.

Myös Ranska vaatii pakotteiden kiristämistä. Ranskan edustajan Francois Delattren mukaan maa aikoo tukea turvallisuusneuvostossa esitystä, jolla selkeästi tiukennetaan Pohjois-Koreaan kohdistuvia pakotteita.

YK on langettanut Pohjois-Korealle pakotteita aiemminkin, mutta maa on jatkanut ohjuskokeillaan uhittelua niistä huolimatta.

Aiemmin tänään Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in vaati tiukempia pakotteita naapurilleen. Moonin mukaan Pohjois-Korean ohjuskoe on merkittävä uhka ja provokaatio.

Yhdysvallat ja Etelä-Korea vastasivat ohjusharjoituksella Pohjois-Korean ohjuskokeeseen. Maiden yhteisharjoituksessa laukaistiin tänään useita lyhyen kantaman ballistisia ohjuksia.

Moon uskoo, että asia tulee esille G20-maiden kokouksessa Saksassa. Moonin on tarkoitus tavata Japanin pääministeri Shinzo Abe ja Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump huomenna illalla.   

  

Lue myös:

    Uusimmat