Mainos

Trump sallii USA:n lisäävän sotilastarvikkeiden myyntiä Japaniin ja Etelä-Koreaan

2:03

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on ilmoittanut sallivansa merkittävän lisäyksen huipputeknologian sotilastarvikkeiden myyntiin Japaniin ja Etelä-Koreaan. Trump tviittasi asiasta tiistaina.

Pohjois-Korea ilmoitti viime viikon sunnuntaina testanneensa vetypommia, johon Etelä-Korea vastasi myöhään samana iltana laukaisemalla ballistisen ohjuksen.

Yhdysvallat on esittänyt YK:lle päätöslauselmaa uusista Pohjois-Korean vastaisista pakotteista. Yhdysvallat haluaa, että asiasta äänestetään ensi maanantaina.

Venäjä katsoo, että uusien pakotteiden määrääminen Pohjois-Korealle on hyödytöntä. Presidentti Vladimir Putinin mukaan uhkana on globaali katastrofi, jos diplomaattista ratkaisua ei löydetä.

– Mutta pelkkiin pakotteisiin turvautuminen tässä tilanteessa on hyödytöntä ja tehotonta, presidentti sanoi.

Putin vaati vuoropuhelun lisäämistä ja varoitti kaikista sellaisista toimista, jotka saattaisivat johtaa tilanteen eskaloitumiseen.

Etelä-Korean uutistoimisto Yonhap kertoi tiistaina, että Etelä-Korean merivoimilla on ollut suuri sotaharjoitus Japaninmerellä.

Yonhapin mukaan harjoituksella Etelä-Korea haluaa näyttää Pohjois-Korealle, että maa pystyy vastaamaan Pohjois-Korean uhitteluun samalla mitalla.

Kyseessä oli jo toinen Etelä-Korean harjoitus, jonka se teki Pohjois-Korean ydinkokeen jälkeen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja