Mainos

USA:n EU-suurlähettiläs myönsi Ukrainan sotilasavun ja Bidenin tutkinnan kytköksen

Yhdysvaltalaisdiplomaatti on myöntänyt kytköksen Ukrainan sotilasavun ja Joe Bidenin tutkinnan välillä. Asia selviää presidentti Donald Trumpin virkarikostutkinnassa annetusta todistajanlausunnosta, joka julkistettiin tiistaina.

Todistajanlausunnon takana on Yhdysvaltain EU-suurlähettiläs Gordon Sondland. Hän kertoi sanoneensa korkea-arvoiselle ukrainalaisviranomaiselle, että Yhdysvaltain sotilasapua Ukrainalle ei todennäköisesti myönnetä ennen kuin Ukraina sanoo tutkivansa Joe Bidenin ja tämän pojan yhteyksiä ukrainalaiseen energiayhtiöön Burismaan.

Sondland myönsi esittäneensä vaihtokauppaa 1. syyskuuta Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin neuvonantajalle. Presidentti Trump on toistuvasti kiistänyt vaihtokaupan.

Sondland on aiemmin kiistänyt avun jäädyttämisen poliittisen motiivin, joten hänen nyt myöntämänsä kytkös on tärkeä, kertoo BBC. Sondland kuului Trumpin presidenttikampanjan suurlahjoittajiin.

Tiedusteluvirkailijan huoli

Valkoisessa talossa työskennelleeksi tiedusteluvirkailijaksi kuvattu henkilö oli ensimmäinen, joka esitti huolensa Trumpin yrityksistä painostaa Ukrainaa tutkimaan demokraattien Joe Bidenia.

Lukuisat diplomaatit ja kansalliset turvallisuusviranomaiset ovat vahvistaneet valituksen perusviestin oikeaksi.

Kiistanalaista on yhä, määräsikö Trump lähes 400 miljoonan dollarin sotilasavun pidättämistä Ukrainalta saadakseen maan presidentin tutkimaan Bidenia ja tämän poikaa Hunter Bidenia. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja