Mainos

USA:n armeijan konseptihirviö jättää jälkeensä vain vettä – hiljainen ja huomaamaton

Sähköautojen ominaisuudet täyttävät monia asevoimien tarpeita.

General Motors ja Yhdysvaltain armeijan panssaroitujen ajoneuvojen kehittävä yksikkö ovat suunnitelleet yhdessä konseptiauton, joka käyttää polttoaineena vetyä. Pohjana ajoneuvossa on käytetty Chevroletin Colorado-mallista avolava-autoa.

ZH2-autossa on sähkömoottori ja vetypolttoainekenno, joten se on hiljainen eikä näy lämpökamerassa yhtä helposti kuin tavallinen polttomoottori. Lisäksi avolava-autossa on irrotettava, ladattava akku, jota voi käyttää virranlähteenä irrallaan ajoneuvosta.

Auton ainoa päästö on vesi. Vettä varten on suunniteltu myös keräyssäiliö, jotta vettä voi käyttää esimerkiksi humanitääriseen tarkoitukseen tai muuhun tarpeeseen kentällä.

Vaikka General Motors ei paljastanutkaan auton tarkempia tehoja, lupaa autovalmistaja ZH2:lle tarpeeksi vääntöä kaikilla nopeuksilla.

ZH2 on lähes kaksi metriä korkea ja yli kaksi metriä leveä järkäle. Sen jousitus ja 37-tuumaiset renkaat ovat molemmat muunneltu sitä varten.

General Motors suorittaa auton testauksen Milfordissa ensi vuoden alussa, jonka jälkeen ZH2 siirtyy Yhdysvaltain armeijan testaukseen ääriolosuhteissa.

Lähde: Autoblog

0:34

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.