USA juhlii alle 18-vuotiaiden MM-kultaa – Ruotsi kaatui trillerimäisessä finaalissa

Yhdysvallat voitti Ruotsin jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-finaalissa jatkoajalla lukemin 3–2. Ratkaisumaalin iski Ryan Leonard.

Ruotsi eteni loppuotteluun murskaamalla Kanadan välierässä lukemin 7–2, se oli loppuottelussakin vahva alkupuoliskolla ja johti kahden erän jälkeen 2–0.

Päätöserässä USA kiri kuitenkin tasoihin. Jatkoajan ensimmäisellä minuutilla Ruotsilla oli hyvä mahdollisuus ratkaista ottelu, kun se pääsi pelaamaan ylivoimaa neljällä kolmea vastaan.

Ylivoima ei kuitenkaan onnistunut. Minuutti jäähyn päättymisen jälkeen Ryan Leonard nousi keskustasta väkisin hyökkäysalueelle ja iski kiekon verkkoon. Osuma ratkaisi maailmanmestaruuden Yhdysvalloille. Mestaruus on maalle jo 11. tässä ikäluokassa.

MM-pronssia vei Kanada, joka kaatoi himmeimmistä mitaleista urheasti taistelleen Slovakian jatkoajalla.

Suomi ei päässyt tänä vuonna mitalipeleihin.