Kanadalle dramaattisella tavalla nuorten MM-kultaa

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Kanada otti varsin dramaattisella tavalla kultaa, kun se kaatoi finaalissa Venäjän lukemin 4-3.

Venäjä oli parhaimmillaan jo 3-1-johdossa, mutta Kanada nousi.

Vaahteranlehtien tasoitus syntyi ajassa 51.21, kun kapteeni Barrett Hayton heilutti maaliverkkoja.

4-3-voittomaali syntyi vain neljä minuuttia ennen kolmannen erän loppua. Asialla oli Akil Thomas.

Venäjä haki loppuhetkillä tasoitusta kuudella neljää vastaan. Venäjä näytti pääsevän jopa "kolmen miehen ylivoimalle", sillä kanadalaispelaaja purki kiekon yli laidan. Peliväline osui kuitenkin pleksin päällä olleeseen kameraan.

Tämän jälkeen Venäjä sortui jäähyilyyn ja sen ylivoimatilanne kääntyi Kanadan ylivoimaksi. Tämä tappoi Venäjän kiriaikeet.

Kanada juhli edellisen kerran MM-kultaa vuonna 2018. Mestaruus on sille 18:s alle 20-vuotiaiden tasolla.

Finaalissa nähtiin myös suomalaisedustusta, kun ottelun päätuomareina toimivat Lassi Heikkinen ja Kristian Vikman.