Mainos

USA huolissaan Kiinan ampuman satelliitin palasista

Kiinan tuhoaman sääsatelliitin palaset saattavat vaarantaa vakoilu- ja kuvasatelliittien toiminnan. Jopa kansainvälinen avaruusasema on vaaravyöhykkeellä.

Yhdysvaltain viranomaiset ovat huolissaan Kiinan asekokeesta, jossa tuhottiin sääsatelliitti. Viranomaiset kertoivat eilen, että sääsatelliitin hajoamisen seurauksena avaruuteen on levinnyt paljon romua. Palaset saattavat vaarantaa vakoilusatelliittien ja kuvasatelliittien toiminnan Maata lähinnä olevilla kiertoradoilla.

Asiantuntijoiden mukaan jopa kansainvälinen avaruusasema ISS voi saada iskun joistain tuhansista romunpalasista, jotka syntyivät, kun Kiina tuhosi ballistisella ohjuksella vanhan sääsatelliittinsa toissa viikolla.

Amerikkalaisviranomaisten mukaan saattaa kulua vuosikymmeniä ennen kuin satelliitinpalaset tippuvat kiertoradalta.

Kiina myönsi sääsatelliitin räjäyttämisen

Kiinan viranomaiset ovat myöntäneet, että maa räjäytti sääsatelliitin kokeeksi toissa viikolla. Kiina räjäytti ballistisella ohjuksella vanhan sääsatelliittinsa 865 kilometrin päässä Maasta.

Yhdysvallat on erityisen huolestunut siitä, ettei Kiina kertonut kokeesta etukäteen eikä se kertonut kokeen tarkoituksesta.

Muun muassa Yhdysvallat, Britannia ja Japani ovat esittäneet vastalauseensa testille, sillä se saattaa johtaa varustelukilpaan avaruudessa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.