Urpo Martikainen: Oli mukava päästä pois oravanpyörästä

MTV3:n entinen uutisankkuri Urpo "Upi" Martikainen jäi eläkkeelle viime keväänä. Oravanpyörästä poistuminen on tuntunut miehestä hyvältä.

Eläkkeelle viime keväänä siirtyneen Urpo Martikaisen aika ei ole käynyt pitkäksi, sen ovat taanneet muun muassa omakotitalo ja maalausharrastus.

– Talon kunnostus ja remontointi ovat vieneet paljon aikaa. Olen päässyt toimimaan rakentajana, timpurina ja maalarinakin, Martikainen kertoo.

Myös lumitöitä on riittänyt tehtäväksi.

– Tänä talvena lunta näyttää tulevan samaan malliin kuin viime talvenakin. Lumityöt vievät paljon aikaa. Joinakin päivinä on hymyilyttänyt, kun olen manannut itsekseni, että vielä pitäisi ne lumityötkin ehtiä tehdä.

Aivan kokonaan eläkkeelle Martikainen ei ole vielä malttanut jäädä. Hän kertoo tekevänsä edelleen sivutöitä toimittajana silloin tällöin.

"Olen oman itseni herra"

Martikaisen mielestä parasta nykyisessä arjessa on vapaus, joka mahdollistaa vaikkapa reissaamisen milloin tahansa.

– Olin tänä syksynä pienen porukan kanssa Ahvenanmaalla maalaamassa vajaan viikon. On mukavaa, kun voin lähteä tällaisille reissuille ilman, että minun täytyy sovittaa niitä työvuorolistaan.

Rutiinit ovat kuitenkin tärkeitä edelleenkin.

– Menen aina samaan aikaan nukkumaan ja herään aamulla aikaisin. Minulla on aina päiväsuunnitelma, ja tartun hommiin rivakasti. Nyt olen kuitenkin oman itseni herra. Lumitöitä ei tarvitse jättää tekemättä aamun uutispalaverin takia.

Vuodesta 1982 asti MTV3:n uutisankkurina toiminut Martikainen seuraa edelleen entisen työpaikkansa tapahtumia. Hän kertoo katsovansa uutiset joka ilta.

– Seuraan aina, että mitäs ne siellä meidän uutisissa nyt tekevätkään. Samalla kuitenkin iloitsen siitä, ettei minulla ole seuraavana päivänä työvuoroa. On kivaa, ettei tarvitse olla enää oravanpyörässä mukana.

Studio55/Tuuli Lindgren

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja