Urpilainen Ylelle: Brexit voisi tiivistää muun EU:n yhteistyötä

Kansanedustaja Jutta Urpilaisen (sd) mukaan Britannian mahdollinen ero EU:sta, eli Brexit, voisi tiivistää muiden EU-maiden yhteistyötä. Urpilainen pitää tätä mahdollisuutta positiivisena kehityksenä.

Entinen valtiovarainministeri Jutta Urpilainen otti Britannian tilanteeseen kantaa Ylen aamu-tv:n haastattelussa.

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja ja entinen Suomen Lontoon-suurlähettiläs Pertti Salolainen (kok) on Urpilaisen kanssa osittain samaa mieltä. Aamu-tv:ssä Urpilaisen kanssa keskustellutta Salolaista huolettaa mahdollisessa Brexitissä EU:n ulko- ja turvallisuuspoliittinen tilanne. Britannia on EU:n sotilaallisesti voimakkain valtio.  

Urpilainen tosin muistuttaa, että Britannia on ollut tähän asti haluton kehittämään unionin yhteistä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa.  

Salolaisen mukaan on vielä mahdotonta arvioida, millainen vaikutus Britannian ja muun EU:n yöllisellä neuvottelusovulla on Britannian tulevaan kansanäänestykseen maan EU-jäsenyydestä.  

– Aiemmissa brittivaaleissa kielteisesti EU:hun suhtautuneet ovat äänestäneet aktiivisemmin kuin EU-jäsenyyttä kannattavat, ex-suurlähettiläs sanoo.  

Urpilainen on huolissaan siitä, ymmärtävätkö EU-eron puolesta äänestävät britit sitä, mistä kaikesta he äänestävät.  

– Kansanäänestyksiin sisältyy aina paljon tunnetta.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja